ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας το τελευταίο διάστημα έχουν φέρει μεγάλες ανατροπές στις ζωές μας αλλά και στη λειτουργία των θεσμών.


Τα σχολεία μας, έστω και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ουσιαστικά λειτουργούν προσφέροντας διοικητικό και παιδαγωγικό έργο αφού οι συνάδελφοι Διευθυντές βρίσκονται καθημερινά στις σχολικές τους μονάδες και οι εκπαιδευτικοί, με τον τρόπο που έχει επιλέξει ο καθένας, επικοινωνούν με τους μαθητές τους για παιδαγωγικούς, μαθησιακούς και όχι μόνο λόγους.
Είναι λοιπόν φυσικό καθημερινά να υπάρχουν θέματα και αναγκαιότητα λήψης αποφάσεων για τη λειτουργία των σχολείων που όμως άπτονται στις αρμοδιότητες των «Συλλόγων Διδασκόντων». Δυστυχώς όμως μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχει προβλεφθεί νομικό πλαίσιο ώστε οι σύλλογοι να συνεδριάζουν εξ αποστάσεως και οι αποφάσεις τους να είναι σύννομες και έγκυρες. Αυτό δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων αφού δεν υπάρχει δυνατότητα συλλογικών αποφάσεων και συλλογικής ευθύνης, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ενιαία στάση των εκπαιδευτικών , για τα τρέχοντα ζητήματα του σχολείου. Δυστυχώς από την άλλη αρκετά στελέχη της διοίκησης , εκμεταλλευόμενα αυτό το κενό προσπαθούν να επιβάλλουν αυθαίρετα τις δικές τους απόψεις με μονοπρόσωπες αποφάσεις. Άλλωστε «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται …»
Καλούμε
• τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος να αναδείξει το θέμα και
• το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει πρωτοβουλία και να δώσει διευκρινήσεις για τη δυνατότητα συνεδρίασης των συλλόγων διδασκόντων εξ αποστάσεως μέσα στα χρονικά πλαίσια λειτουργίας των σχολείων και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις όπως τώρα.
Με κάθε τρόπο στηρίζουμε τους θεσμούς και τις κατακτήσεις μας που εξασφαλίζουν τη δημοκρατία στα σχολεία μας .

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ