“Να μην ισχύσουν τα κριτήρια στη διαπολιτισμική εκπαίδευση για τις ΤΥ”

Συνάντηση είχε σήμερα ο ΠΣΑΕΠ με την ομάδα εργασίας που έκανε την εισήγηση για την εισαγωγή κριτηρίων στη διαπολιτισμική εκπαίδευση – εκπαίδευση προσφύγων.

Ενημερωθήκαμε πως η απόφαση εισαγωγής κριτηρίων για την σε δομές της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης είναι ειλημμένη και μάλιστα η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι πιθανόν να κατατεθεί σε σχέδιο νόμου που έρχεται.

Διαμαρτυρηθήκαμε για το γεγονός ότι σημαντικές ρυθμίσεις όπως η συγκεκριμένη, γίνονται γνωστές από πληροφορίες-διαρροές, χωρίς να έχει προηγηθεί ανοιχτός και ουσιαστικός διάλογος μεταξύ επίσημων επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων.

Εμείς ως ΠΣΑΕΠ , εφόσον, όπως τουλάχιστον μας ενημέρωσαν, η απόφαση είναι ειλημμένη και σε τελικό στάδιο, ζητήσαμε δύο τροποποιήσεις, οι οποίες είναι:

1) Οι αλλαγές να μην περιλαμβάνουν τα , ώστε να μην υπάρξουν σημαντικές ανακατατάξεις, αλλά να αφορούν αποκλείστηκα και μόνο τις , που είναι ιδιαίτερη η λειτουργία, το έργο και η αποστολή τους εντός του εκπαιδευτικού μας συστήματος

2) Να μοριοδοτηθεί σημαντικά ΚΑΙ η προϋπηρεσία που έχει προσφερθεί στις δομές αυτές από τους συναδέλφους και όχι μόνο τα τυπικά προσόντα.

ip[
Exit mobile version