«Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία»

ipaidia thumbnail

Το Σάββατο 07/12/2019 πραγματοποιήθηκε πανελλαδική συνέλευση του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών μέσω skype στην οποία συμμετείχαν πάνω από 80 συνάδελφοι/συναδελφισσες από τις περιοχές: Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Πάρος, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη και Μυτιλήνη. Όλες οι περιοχές πήραν τον λόγο και από κοινού συνδιαμορφώθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου.

Στη συνέλευση τα κεντρικά ζητήματα που αναδείχθηκαν ήταν:

Από τη συζήτηση υπογραμμίστηκε η ανάγκη για ένα πανελλαδικό συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, αναπληρωτών και μονίμων στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κέντρου αγώνα και αγωνιστικού σχεδιασμού μαζί με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους αδιόριστους αλλά και όλους τους συμβασιούχους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους συμβασιούχους στα προγράμματα των δήμων και

του ΟΑΕΔ.

Είναι ολοφάνερο ότι οι ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ δεν θέλουν να οργανώσουν τον αγώνα ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που έφεραν και συνεχίζουν να φέρνουν οι εκάστοτε ηγεσίες του ΥΠΑΙΘ. Η αποδοχή, η πλήρης συναίνεση και η λογική της καλύτερης διαχείρισης των επιμέρους προσόντων του ν. 4589/19, η προδοτική απόφαση της ΔΟΕ για «μια καλή αξιολόγηση» την ώρα που πάνω από 70 ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ έχουν πάρει απόφαση για απεργία – αποχή, ως ελάχιστα ενδεικτικά παράδειγμα της στάσης τους, αφοπλίζουν τον κλάδο, οδηγεί σαν πρόβατα στη σφαγή χιλιάδες εκπαιδευτικούς, απομαζικοποιεί τις συλλογικές διαδικασίες και επιχειρεί να πείσει «πως τίποτα δεν αλλάζει».  Επιτακτική είναι η ανάγκη να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας! Ξέρουμε ότι έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε το ζοφερό εργασιακό μας μέλλον. Γι’ αυτό το επόμενο διάστημα θα δώσουμε αποφασιστικά τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν τις ζωές μας και το σχολείο, μέσα από σταθμούς αγώνα και απεργίες που θα αποφασιστούν μέσα από τις συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων και θα «επιβάλλουν» το δίκαιο του αγώνα μας στην πλειοψηφία του εργοδοτικού συνδικαλισμού ΔΟΕ και ΟΛΜΕ που συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα. Συμμετέχουμε στις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου, στις συνελεύσεις και τις επιτροπές αγώνα. Να δοθεί συντονισμένα, ενιαία και στοχευμένα απάντηση μέσα από ένα πρόγραμμα δράσεων, ακτιβισμών και απεργιακών κινητοποιήσεων με κάλυψη των εξόδων για μεταφορά στην Αθήνα που θα έχει βάθος χρόνου και διάρκεια.

Δηλώνουμε τη στήριξή μας στους χιλιάδες απορριπτέους συναδέλφους μας των πινάκων του ΑΣΕΠ. Τους καλούμε να παλέψουμε όλοι συλλογικά απέναντι στο ανθρωποφαγικό και κανιβαλικό προσοντολόγιο-έκτρωμα για την κατάργησή του. Κανένας αναπληρωτής άνεργος / απολυμένος! Κανείς μόνος ή απέναντι στον άλλον!

 

Με βάση τις προτάσεις της συνέλευσης:

ΚΑΛΟΥΜΕ

 

ip[
Exit mobile version