Μητσοτάκης: Δε δεσμεύομαι για τον αριθμό προσλήψεων των εκπαιδευτικών – Μόνο μέσω ΑΣΕΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/01/2019 - 10:28 | Author: Newsroom Ipaidia

Ο πρόεδρος της ΝΔ παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους στην εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα είπε:

"Η Παιδεία χρειάζεται ενίσχυση. Αλλά δεν είμαι διατεθειμένος, κ. Χατζηνικολάου, να δεσμευθώ σε οποιονδήποτε αριθμό , εάν δεν μελετήσω πρώτα ενδελεχώς τα στοιχεία και διαπιστώσω πόσα πραγματικά κενά υπάρχουν. Προσλήψεις στον αέρα, μόνο και μόνο για να στέλνουμε ένα «φιλολαϊκό μήνυμα», εγώ δεν πρόκειται ποτέ να εξαγγείλω. Έχω δεσμευθεί ότι οι προσλήψεις στην παιδεία θα ξεκινήσουν από προσλήψεις στην ειδική αγωγή. Γιατί το λέω αυτό;

Γιατί όπως μιλάω, κ. Χατζηνικολάου, για τα πρότυπα σχολεία, για τα πιο χαρισματικά μας παιδιά, εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον δίνω και στην αγωγή, για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν ειδικές δυσκολίες και θέλουν ειδική φροντίδα. Άρα, να ξεκινήσουμε με τα παιδιά που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Από εκεί και πέρα, όταν μελετήσουμε τα πραγματικά κενά, θα εξαγγείλουμε πόσες πραγματικά προσλήψεις χρειάζονται να γίνουν στην παιδεία, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν και το γεγονός, είναι μια πραγματικότητα σήμερα, ότι έχουμε πάρα πολλούς εκπαιδευτικούς οι οποίοι είναι σε ένα καθεστώς ετήσιας ομηρίας μέσα από το καθεστώς των αναπληρωτών.

Για τους οποίους θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την προϋπηρεσία τους, αλλά -θα το πω γιατί θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος- με διαγωνισμό από το . Προσλήψεις χωρίς διαγωνισμούς δεν πρόκειται να γίνουν από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας".

Το νέο σύστημα διορισμών μέσα από τα μάτια μιας “μόνιμης” αναπληρώτριας

Loading...


  • europalso   ideascentral