Μεταλυκειακό Ετος -Τάξη Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ 2017-18

Στάλθηκε σήμερα από τη Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, εγκύκλιος υλοποίησης του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας για την περίοδο 2017-2018.

Στην εγκύκλιο αυτή γίνεται αναφορά και στην ολοκλήρωση της α΄ φάσης μαθητείας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2017 και θα λήξει τον προσεχή Νοέμβριο.

Την παραπάνω εγκύκλιο συνοδεύει ένα ενδεικτικό Χρονοδιάγραμμα Ενεργειών υλοποίησης του Μεταλυκειακού έτους-Τάξης Μαθητείας μέχρι και την έναρξη των Τάξεων Μαθητείας, σχέδιο Πρόσκλησης Υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο Μεταλυκειακό έτος-Τάξη Μαθητείας, καθώς η 2η έκδοση του Οδηγού Εργοδότη της μαθητείας ΥΠΠΕΘ.

Υπενθυμίζουμε ότι από τον Οκτώβριο του 2017 θα δημιουργηθούν τμήματα μαθητείας – με βάση τις διαθέσιμες θέσεις μαθητείας – στις παρακάτω εννέα (9) νέες ειδικότητες:

Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών – Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων – Γραφικών Τεχνών – Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών – Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού – Βοηθός Ιατρικών & Βιολογικών Εργαστηρίων – Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων – Βοηθός Φυσικοθεραπευτή – Αισθητικής Τέχνης

Υπενθυμίζουμε τέλος ότι κατά την πρώτη φάση υλοποίησης του προγράμματος λειτουργούν ήδη σε ΕΠΑ.Λ. από τις 10-3-2017 τμήματα μαθητείας στις παρακάτω επτά (7) ειδικότητες: Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών – Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων – Τεχνικός Οχημάτων – Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής -Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής – Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής και Βοηθός Νοσηλευτή. Στις ειδικότητες αυτές θα ξεκινήσουν νέα τμήματα είτε από τον Οκτώβριο του 2017, στις περιοχές εκείνες που δεν λειτουργούν στην Α΄ φάση αντίστοιχα τμήματα, είτε από την 1/12/2017, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργαστηριακών μαθημάτων των ήδη λειτουργούντων τμημάτων.

ip[
Exit mobile version