Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το 1º Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ το οποίο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία την πέμπτη 8 Απριλίου. Ο συνολικός αριθμός των συμμετοχών υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τις 230.000, ενώ 20.049 μαθητές συμμετείχαν στην επίλυση των γρίφων

Δείτε παρακάτω την αποφώνηση του 1ου Διαδικτυακού Μαθηματικού Μαθητικού Φεστιβάλ

Aγαπητοί/ες μαθητές/τριες, αξιότιμοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, φίλοι και φίλες,

Με την ολοκλήρωση του 1ου Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ ευελπιστούμε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριές μας διαφοροποίησαν τις αντιλήψεις τους και τη στάση τους για τη μάθηση και διαπίστωσαν ότι τα μαθηματικά δεν αποτελούν ένα διδακτικό αντικείμενο, που θέτει ως στόχο την απόκτηση στείρων γνώσεων, αλλά ένα πεδίο καινοτομίας, δεξιοτήτων, δημιουργικότητας και έκφρασης των προβληματισμών τους. Τα μαθηματικά συνιστούν ένα συγκροτημένο σώμα γνώσης που παρέχει στους μαθητές πρόσβαση σε σημαντικές ιδέες, γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες από τις οποίες θα αντλούν στην προσπάθειά τους για προσωπική, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική ευημερία.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων μαθητών/ριών, εκπαιδευτικών, φοιτητών και φίλων των επιστημών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ξεπέρασε τις 230.000.

Οι συμμετοχές των μαθητών/ριών στην επίλυση γρίφων ήταν ενθαρρυντικά απρόσμενες. Είναι σημαντικό να αναφερθεί αναλυτικά κατά τάξη ο αριθμός των συμμετοχών:

Α΄ Γυμνασίου : 6.122

Β΄ Γυμνασίου : 4.112

Γ΄ Γυμνασίου : 3.237

Α΄ Λυκείου : 2.954

Β΄ Λυκείου : 2.535

Γ΄ Λυκείου : 1.089

Σύνολο: 20.049

Οι μαθητές/τριες που διακρίθηκαν στην επίλυση γρίφων, θα λάβουν ένα αριστείο διάκρισης που θα τους αποσταλεί από την ομάδα ανάπτυξης του eclass.