– Πληθαίνουν οι απουσίες σε σχολεία στη Λάρισα. Μαθητές αναζητούν όπως φαίνεται περισσότερο χρόνο για μελέτη στα φροντιστήρια…

Στόχος τους, όπως λένε φαρμακοποιοί αλλά και εκπαιδευτικοί, είναι τα παιδιά να κερδίσουν περισσότερο χρόνο για διάβασμα και μελέτη στα φροντιστήρια, στην τελική ευθεία για τις .

Θέλουν να μην πηγαίνουν στο σχολείο τους, στη Λάρισα, αλλά οι απουσίες τους να είναι δικαιολογημένες για να μην μπουν σε περιπέτειες στο τέλος της σεζόν. Το κάνουν όπως φαίνεται δηλώνοντας όλο και περισσότεροι πως έχουν νοσήσει από κορονοϊό, ενώ στην πραγματικότητα είναι υγιέστατοι.

Κάπως έτσι μορφή… επιδημίας λαμβάνουν τα αιτήματα προς φαρμακοποιούς στην περιοχή της Λάρισας ώστε να καταχωρήσουν θετικό τεστ κορονοϊού σε μαθητές Γ’ Λυκείου ώστε εκείνοι με τη σειρά τους να διασφαλίσουν δικαιολογημένη απουσία από τα μαθήματα στο σχολείο τους.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει σε τέτοιο βαθμό, που σύμφωνα με μαρτυρία φαρμακοποιού στο onlarissa, σε κάποιες περιπτώσεις οι «εκκλήσεις» για να καταγραφούν μαθητές ψευδώς ως ασθενείς, γίνονται και μέσα από τους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας!

Προφανώς τα κίνητρα πίσω από αυτή την τακτική είναι να εξοικονομηθεί περισσότερος χρόνος για τους μαθητές, οι οποίοι στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στα φροντιστήρια, παρά στα σχολικά θρανία.

«Είναι όμως αυτή η νοοτροπία που θέλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους που σε λίγα χρόνια θα κληθούν να αναλάβουν τα ηνία της κοινωνίας; Όλα στο βαθμό ενός γραπτού αποτελέσματος; Και ποιός ο ρόλος του δημόσιου σχολείου εν τέλει σήμερα;» αναρωτιέται φαρμακοποιός για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.