Παράδειγμα δημόσιου κρατικού λειτουργού, παράδειγμα ενός εκπαιδευτικού, ο οποίος τιμά το λειτούργημα του, είναι ο διευθυντής του Δημοτικού στο Δαμάσι που κατάφερε να βγάλει τους 63 μαθητές, χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό, από ένα κτήριο που είναι υπό κατάρρευση, ανέφερε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Θοδωρής Λιβάνιος.

«Εκεί βρίσκονται αυτή τη στιγμή συνεργεία από το υπουργείο Υποδομών και χθες έγινε επιθεώρηση σε δημόσια κτήρια, μεταξύ των οποίων, τα τρία δημαρχεία, κέντρα υγείας, νοσοκομεία, γηροκομεία, προκειμένου να εξακριβωθεί η κατάστασή τους και να μπορέσουν να επιστρέψουν οι φιλοξενούμενοι.

Με τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων, έχει στηθεί επιχειρησιακό στρατηγείο στην παλιά Νατοϊκή βάση, όπου εδρεύουν όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες υπηρεσίες για καλύτερο συντονισμό», είπε ο Θοδωρής Λιβάνιος και ενημέρωσε ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος θα ανακοινώσει δέσμη μέτρων για τους πληγέντες από το σεισμό, η οποία περιλαμβάνει στεγαστική συνδρομή, κρατική αρωγή για την αποκατάσταση των κτηρίων που έχουν πληγεί, ενισχύσεις για την επισκευή δημόσιων υποδομών.

«Ήμασταν από την πρώτη στιγμή εκεί. Η κατάσταση είναι καλή και θα ήθελα να συγχαρώ, και από το βήμα της Βουλής, τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου στο Δαμάσι, ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους δασκάλους κατάφερε με ασφάλεια να βγάλει τα παιδιά, χωρίς πραγματικά να τραυματιστεί ούτε κατ΄ελάχιστο ένας μαθητής , να βγάλει 63 μαθητές, από ένα κτήριο που είναι υπό κατάρρευση. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και νομίζω ότι είναι παράδειγμα δημόσιου κρατικού λειτουργού, ενός εκπαιδευτικού, ο οποίος τιμά το λειτούργημα του», δήλωσε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στις διατάξεις που εισάγονται στο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις, ο υφυπουργός είπε ότι διευκρινίζεται πως στις συμβάσεις διαφημιστικού χρόνου, οι οποίες είχαν συναφθεί κατά τη δημοσίευση του νόμου 4764, συνεχίζουν και ισχύουν. Αυτό γίνεται, όπως είπε, για λόγους ασφάλειας δικαίου γιατί και ο αστικός κώδικας και το σύνταγμα δεν μπορεί να δώσουν αναδρομικότητα στην εφαρμογή του νόμου.

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό αναφέρθηκε και στη διάταξη με την οποία επεκτείνεται η υποχρεωτικότητα δημοσίευσης των προκηρύξεων έως 31.12.2023. Όπως είπε είναι «σημαντική ανάσα» για τον τοπικό και περιφερειακό Τύπο αλλά υπηρετεί και τη διαφάνεια και την καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ