Σε καραντίνα δασκάλα δημοτικού σχολείου στα Χανιά. Η εκπαιδευτικός σταμάτησε να έρχεται στο σχολείο, μόλις έμαθε πώς είχε έρθει σε επαφή τις προηγούμενες ημέρες με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Όπως αναφέρει το zarpanews, από την περασμένη Παρασκευή σε προληπτική καραντίνα έχει τεθεί δασκάλα που υπηρετεί στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, καθώς φέρεται να έχει έλθει σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού. Η εκπαιδευτικός σταμάτησε να έρχεται στο σχολείο, μόλις έμαθε για την εξέλιξη αυτή και πλέον αναμένεται να κάνει το τεστ covid-19, με βάση τα αποτελέσματα του οποίου θα αποφασιστεί το τί μέλλει γενέσθαι.

Το κρούσμα κορονοϊού με το οποίο είχε έλθει σε επαφή, το οποίο μάλιστα ήταν ασυμπτωματικό, είχε εντοπιστεί μέσω διαδικασίας ιχνηλάτησης και επρόκειτο για στενό συγγενικό πρόσωπο της εκπαιδευτικού. Από εκεί και πέρα, ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται και από το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Διευθύντρια Α’θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Πόπη Ψαρουδάκη:

«Είναι τελείως διαφορετικό το να έχουμε κρούσμα από το να έχουμε απλά μια επαφή με κάποιον που έχει κορονοϊο. Έχουμε σαφείς οδηγίες από το Υπουργείο για όλες τις περιπτώσεις και τις τηρούμε. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός είναι σε καραντίνα από την Παρασκευή, είχε έρθει σε πολύ μικρή επαφή με το κρούσμα. Έχει περάσει σχεδόν μια εβδομάδα που δεν πάει στο σχολείο και δεν έχει δείξει ούτε συμπτώματα. Εμείς περιμένουμε να γίνει το τεστ και με βάση τα αποτελέσματα θα κινηθούμε», είπε η κα Ψαρουδάκη.

Το τεστ δεν έγινε αμέσως διότι υπάρχει οδηγία του ΕΟΔΥ, να δίνεται ένα χρονικό διάστημα για να αποφεύγεται η πιθανότητα ψευδώς αρνητικού τεστ.