Ερώτηση προς την αρμόδια υπουργό κατέθεσε ο βουλευτής Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την ετοιμότητα των σχολικών μονάδων και των αρμόδιων διευθύνσεων για την αντιμετώπιση του .

Στην ερώτηση ο βουλευτής σημειώνει πως οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι διευθυντές σχολικών μονάδων δεν έχουν λάβει οδηγίες εν όψει του κορoνοϊού, ούτε έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες για σχολικές δραστηριότητες, όπως οι εκδρομές.

Δεδομένου του κρίσιμου ρόλου των στη μετάδοση ιώσεων, λόγω της αυξημένης κινητικότητας και του μεγάλου αριθμού συγκεντρωμένων, η ηγεσία του υπ. Παιδείας οφείλει να απαντήσει σε 4 ερωτήματα, σύμφωνα με τον βουλευτή:

1) Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης του ;

2) Για ποιο λόγο δεν έχουν συστηθεί συγκεκριμένες διαδικασίες πρόληψης;

3) Με ποιο αριθμό νοσούντων μαθητών και με ποια κριτήρια διακόπονται τα μαθήματα;

4) Είναι ενημερωμένοι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς; Υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός;

ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ

Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Άργους Ορεστικού την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, αποφάσισε ο δήμαρχος της περιοχής προκειμένου να πραγματοποιηθεί προληπτική απολύμανση.

Επι 14 ημέρες θα παραμείνει κλειστό το 105ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, καθώς σε αυτό πηγαίνει το παιδί της 38χρονης, το οποίο βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό, όπως και η μητέρα του που συνεχίζει να νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο του ΑΧΕΠΑ.

Επίσης, θα κλείσουν για προληπτικούς λόγους 3 σχολεία που βρίσκονται στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής. Είναι το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού και το Νηπιαγωγείο Ι.Μ. Καρράς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με προσβληθέντα από κορονοϊό.

Ολες οι σχολικές μονάδες στο Δήμο Ναυπλιέων θα παραμείνουν κλειστές την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 με απόφαση του δημάρχου της πόλης, λόγω κορoνοϊού. Στα σχολεία όλου του Δήμου θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία.