Οι μαθητές του Κολεγίου Αθηνών, που βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο με την κόρη της 40χρονης, η οποία βρέθηκε θετική στον και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο «Αττικόν», επιστρέφουν στην Ελλάδα, με ναυλωμένη πτήση από το Κολέγιο Αθηνών, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (28/02) το υπουργείο Υγείας.

Η μαθήτρια που είναι κόρη της 40χρονης, η οποία νοσηλεύεται ως φορέας του στην Αθήνα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε απομόνωση στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή στο δυτικό Λονδίνο, αλλά ακόμα δεν έχει υποβληθεί σε εξετάσεις, σύμφωνε με το ΣΚΑΪ.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, η μαθήτρια δεν θα επιβιβαστεί στην πτήση charter.

Η ελληνική πρεσβεία ενημερώθηκε για την περίπτωση από τους συνοδούς των μαθητών και έκτοτε βρίσκεται σε διαρκή επαφή μαζί τους.

Οι μαθητές είχαν φτάσει στο Λονδίνο το βράδυ της Δευτέρας και επρόκειτο να αναχωρήσουν απόψε με τακτική πτήση για Αθήνα.
Το μήνυμα του Κολλεγίου προς τους γονείς

Το μήνυμα που έστειλε το Κολλέγιο στους γονείς των μαθητών του και υπογράφεται από τον Απόστολο Αθανασόπουλο, συνδιευθυντή του Κολεγίου και Συντονιστή Σχολικών Μονάδων έχει ως εξής:

«Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μας ενημέρωσε ότι μία μητέρα μαθητών μας διεγνώσθη θετική στον νέο κορωνοϊό Covid 2019. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη. Σας καλούμε εκ νέου να τηρήσετε την οδηγία που σας απεστάλη χθες από την Ιατρική Υπηρεσία».