Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή 4/5 στην Ξάνθη

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/05/2018 - 17:52 | Author: Newsroom Ipaidia

Παρατείνονται για 24 ώρες τα προληπτικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί στην Ξάνθη μετά την πυρκαγιά στη βιομηχανία Sunlight. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Καθηγητής Σπύρος Ραψομανίκης επικεφαλής του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Ξάνθης ,θα παρουσιάσει μαζί με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, τα αποτελέσματα των μετρήσεων επισήμως, στη 1 μ.μ. του Σαββάτου.

Παράλληλα, Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, υπέγραψε την απόφαση να παραμείνουν και την Παρασκευή 4/52018 οι των εξής οικισμών:

Για τον Δήμο Τοπείρου:

Ν. Όλβιο ( Δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο), Κρεμαστή(Μειονοτικό δημοτικό
σχολείο), Θαλασσιά ( Ειδικό γυμνάσιο), Αγ. Αθανάσιος (Νηπιαγωγείο),
Τοξότες (Δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο), Εξοχή (Νηπιαγωγείο και μειονοτικό
δημοτικό σχολείο) , Τύμπανο (2ο Ειδικό σχολείο)

Για τον Δήμο Ξάνθης:

Εύμοιρο ( Δημοτικό σχολείο , νηπιαγωγείο και Ειδικό σχολείο κωφών) και
Καλλιθέα ( 17ο δημοτικό σχολείο και 17ο νηπιαγωγείο)
Επίσης στους εν λόγω οικισμούς θα είναι κλειστοί και όλοι οι παιδικοί
σταθμοί (δημοτικοί και ιδιωτικοί).

Γεωργοί σε χωράφια

Στην επίμαχη περιοχή οι ρυθμοί έχουν επανέλθει σε μια κανονικότητα. Την Πέμπτη υπήρξαν αρκετοί γεωργοί που πήγαν στα χωράφια τους, παρά τα προληπτικά μέτρα που είναι σε ισχύ. Όπως δηλώνουν, αναλαμβάνουν το ρίσκο, καθώς η εποχή είναι κρίσιμη και οι θερμοκρασίες πολύ υψηλές. Το γενικό παραπάνω των πολιτών στα χωρία που είναι γύρω από το εργοστάσιο Sunlight είναι ότι δεν έχουν ενημερώσει από τους αρμοδίους από την Τρίτη το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης για το αν πρέπει να καταναλώσουν τα προϊόντα που βγάζουν από τον κήπο τους η να απέχουν από την κατανάλωση ,το ίδιο ισχύει και για το πόσιμο νερό από της βρύσες .

Κατά τα άλλα οι κάτοικοι αναμένουν τις ανακοινώσεις για τις μετρήσεις που έχουν γίνει από το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.

Loading...


  • europalso   ideascentral