Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας: Ποιά σχολεία θα είναι κλειστά αύριο Τρίτη

Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας: Ποιά σχολεία θα είναι κλειστά αύριο Τρίτη

Οι  τοπικές αρχές σε πολλές περιοχές έχουν αναγκαστεί να αναστείλουν την λειτουργία των τους και μάλιστα ήδη ορισμένοι Δήμοι και Περιφέρειες έχουν ανακοινώσει πως οι σχολικές μονάδες και οι παιδικοί σταθμοί θα μείνουν κλειστοί και την Τρίτη.

 

Κλειστές θα παραμείνουν μέχρι και την προσεχή Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων στην Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση που υπεγράφη από τον Εκτελεστικό Γραμματέα Γ. Σελίμη, η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε «την διακοπή, μέχρι την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (όλων των βαθμίδων) που εδρεύουν στην Περιφέρεια Αττικής, εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις – παγετός) και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών».
Η έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα σε μεγάλο μέρος της χώρας, κυρίως στα βόρεια, τα κεντρικά, αλλά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, με περιοχές να έχουν «ντυθεί» στα λευκά και το θερμόμετρο να έχει πέσει κάτω από το μηδέν σε αρκετές περιοχές. Τα μαθήματα στις περιοχές που πλήττονται, θα γίνουν με τηλεκπαίδευση τις ημέρες που θα είναι κλειστά.

Σχολεία – Εξαδάκτυλος: Δε θα έχουμε δίλημμα ξανά «σχολεία ή λιανεμπόριο»

Κλειστά σχολεία: Συμβουλευτική υποστήριξη από ψυχολόγους μέσω Webex

Σε ποιές περιοχές θα μείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια»

Όπως έχει γίνει γνωστό από τις τοπικές αρχές, τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά είναι στις εξής περιοχές:

Τα σχολεία του Δήμου Αμφιλοχίας

Τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Αττική

Τα σχολεία σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα των Χανίων

Τα σχολεία στη Ζάκυνθο

Τα στην Κεντρική Μακεδονία

Τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία, τα γυμνάσια, τα λύκεια, οι παιδικοί σταθμοί και οι μονάδες ειδικής αγωγής στις περιοχές Κοζάνης, Φλώρινας, Γρεβενών και Καστοριάς.

Τα σχολεία του Δήμου Βόλου και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμου Νοτίου Πηλίου

Τα σχολεία στο Νομό Λάρισας, παράλληλα με τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Τα μαθήματα στα σχολεία θα γίνουν με τηλεκπαίδευση

Τα σχολεία στην Ανατολική Μακεδονία

Τα σχολεία στην Θράκη

Τα σχολεία στο Νομό Φθιώτιδας. Επιπλέον, οι Δήμοι Καμένων Βούρλων, Δομοκού, Μακρακώμης και Στυλίδας, έχουν πάρει απόφαση αναστολής λειτουργίας των σχολικών τους μονάδων και για την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.

Τα σχολεία στον Νομό Ιωαννίνων

Τα σχολεία στον δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Άρτα

Τα σχολεία στην Λήμνο, την Λέσβο και τη Χίο. Στην Λέσβο θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη, ενώ στη Χίο δεν θα λειτουργήσουν ούτε την Τετάρτη.

Τα σχολεία στο Ναύπλιο

Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και οι παιδικοί σταθμοί στην Ηλεία

Τα σχολεία, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί στον Δήμο Βέροιας

 

 

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !