ΚΚΕ για εξαγγελίες Κεραμέως: Συνεχίζεται η επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών

«Με τις , συνεχίζεται ο κύκλος της επίθεσης στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Μετά την κατάργηση του ασύλου, τη βίαιη καταστολή και συκοφάντηση των αγωνιστικών διεργασιών των φοιτητών, έρχεται νέο νομοσχέδιο που εισάγει νέους ταξικούς κόφτες στη νεολαία που σπουδάζει» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας σχετικά με τα πανεπιστήμια.

 

Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του προσθέτει ότι «με την περαιτέρω απελευθέρωση των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) στην ουσία η έρευνα αποδεσμεύεται από τα τελευταία ψήγματα της σύνδεσής της με το υπόλοιπο εκπαιδευτικό και επιστημονικό έργο στα ΑΕΙ. Τα ερευνητικά ινστιτούτα και εργαστήρια, θα γίνουν έτσι καλοστημένες επιχειρήσεις με τις υποδομές των ΑΕΙ, χωρίς καμία υποχρέωση να τροφοδοτούν οικονομικά και επιστημονικά την ακαδημαϊκή λειτουργία».

 

«Οι φοιτητές, οι διδάσκοντες, το προσωπικό των ΑΕΙ, δεν πρέπει να επιτρέψουν την παραπέρα παράδοση των ΑΕΙ στα νύχια των μεγάλων επιχειρήσεων που θα κατακρεουργήσουν ό,τι έχει απομείνει από την αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Καμία αξιολόγηση από και για τις επιχειρήσεις. Αντίθετα, διεκδικούμε τώρα αναβάθμιση των σπουδών, με γενναία αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση σε όλα τα Ιδρύματα, με αποκλειστικό γνώμονα τις ανάγκες της κάθε επιστήμης και με στόχο την πραγματική λαϊκή ευημερία» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

ip[
Exit mobile version