Σε συνέντευξή της το Σάββατο στο Mega, η υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι το πρώτο μέτρο θα είναι «η ενίσχυση των σχολείων με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, ώστε να διασφαλιστεί η συνύπαρξη των μαθητών».

Νίκη Κεραμέως – Νέες Θεματικές

Από το Σεπτέμβριο, πρόσθεσε η , θα εισαχθούν στα σχολεία νέες θεματικές. «Θέλουμε να υπάρχει μια πιο σφαιρική διαπαιδαγώγηση.

«Θα εισάγουμε . Θέλουμε να υπάρχει μια πιο σφαιρική διαπαιδαγώγηση. Το σχολείο δηλαδή να μεταδίδει όχι μόνος γνώσεις, αλλά και αξίες. Μεταξύ των θεματικών, θα υπάρχει και ο σεβασμός στον άλλον. Δηλαδή, το τι σημαίνει να συνυπάρχεις σε ένα κοινωνικό σύνολο. Τι σημαίνει να βάζεις όρια στη δική σου συμπεριφορά, σεβόμενος και τη συμπεριφορά των άλλων»

Το σχολείο δηλαδή να μεταδίδει όχι μόνος γνώσεις, αλλά και αξίες. Μεταξύ των θεματικών, θα υπάρχει και ο σεβασμός στον άλλον. » Δηλαδή, το τι σημαίνει να συνυπάρχεις σε ένα κοινωνικό σύνολο. Τι σημαίνει να βάζεις όρια στη δική σου συμπεριφορά, σεβόμενος και τη συμπεριφορά των άλλων» .

Νίκη Κεραμέως – Σχολικός εκφοβισμός

Στα μέτρα της κυβέρνησης, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, για την αντιμετώπιση των και εκφοβισμού στα σχολεία αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη , η οποία το τελευταίο διάστημα έχει βρεθεί ενώπιον μιας έξαρσης του φαινομένου —με πλέον χαρακτηριστικά τα με τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός μαθητή .

«Προσπαθούμε να χτίσουμε την ομαλή συνύπαρξη των παιδιών» πρόσθεσε. Σε ό,τι αφορά τα περιστατικά βίας και σχολικού εκφοβισμού, όπως αυτό στον Βύρωνα, η υπουργός ανέφερε ότι «σε κάθε ιστορία υπάρχουν δύο οπτικές. Μετά το περιστατικό στο Βύρωνα, πήγα εκεί, μίλησα με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές, την οικογένεια. Ακολουθούνται όλες οι διαδικασίες για την έρευνα του κάθε περιστατικού για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έγινε» είπε. «Δεν αλλάζει η κοινωνία από τη μια μέρα στην άλλη»