Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο σήμερα το πρωί η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα αναφέρθηκε σε πολλά θέματα. Πρώτο μέτρο η ενίσχυση των σχολείων με Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, ώστε να διασφαλιστεί η κοινωνική συνύπαρξη των μαθητών.

“Θα εισάγουμε νέες θεματικές. Θέλουμε να υπάρχει μια πιο σφαιρική διαπαιδαγώγηση. Το σχολείο δηλαδή να μεταδίδει όχι μόνος γνώσεις, αλλά και αξίες. Μεταξύ των θεματικών, θα υπάρχει και ο σεβασμός στον άλλον. Δηλαδή, το τι σημαίνει να συνυπάρχεις σε ένα κοινωνικό σύνολο. Τι σημαίνει να βάζεις όρια στη δική σου συμπεριφορά, σεβόμενος και τη συμπεριφορά των άλλων”

“Προσπαθούμε να χτίσουμε την ομαλή συνύπαρξη των παιδιών. Μετά το , πήγα εκεί, μίλησα με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές, την οικογένεια. Ακολουθούνται όλες οι διαδικασίες για την έρευνα του κάθε περιστατικού για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έγινε. Δεν αλλάζει η κοινωνία από τη μια μέρα στην άλλη, Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά τι σημαίνει σέβομαι.

Θα ξεκινήσουμε με την Αξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας και αμέσως μετά θα προχωρήσουμε στην Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών όπως είχαμε δεσμευθεί.

Για τις αλλαγές στα σχολεία ξεκινάμε τις αλλαγές από το Νηπιαγωγείο. Ξεχνάμε πόσο κρίσιμα είναι αυτά τα χρόνια έως την ηλικία των έξι ετών. Εμπλουτίζουμε το νηπιαγωγείο και το εμπλουτίζουμε με νέες δραστηριότητες, αγγλικά, νέες τεχνολογίες.

Αλλάζουν όλα τα βιβλία και τα προγράμματα σπουδών. Ενημερώνουμε τα βιβλία. Πρέπει να επικαιροποιούμε και να προσαρμοζόμαστε στις προκλήσεις τις νέας εποχής. Δεν αιφνιδιάζουμε, βάλαμε πάνω από όλα τους μαθητές.

Τράπεζα Θεμάτων – Πανελλήνιες εξετάσεις

“Πρόθεση μας να συνυπολογίζεται η επίδοση του μαθητή στο Λύκειο για την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο”.Θα εφαρμοσθεί πιλοτικά από την Α Λυκείου. Θα συνυπολογίζεται σταδιακά η επίδοση του μαθητή και στις 3 τάξεις του Λυκείου.Είναι αδιανόητο να μπαίνεις στο πανεπιστήμιο με 1,8 ή 1,4. Θα αλλάξει το σύστημα σε βάθος χρόνου.

Για όλα αυτά θα γίνει εκτεταμένος διάλογος. Θα συζητήσουμε με τους εμπλεκόμενους φορείς. Είμαστε φειδωλοί στις αιφνίδιες αλλαγές.

Θα ιδρύσουμε 24 Πρότυπα και 38 Πειραματικά σχολεία σε όλη τη χώρα. Θα γίνει δημόσια πρόσκληση για όλα τα σχολεία

Για τα Κολέγια ήταν Ενωσιακή επιταγή η νομοθετική μας παρέμβαση. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την εφάρμοζε, μόνον τον τελευταίο καιρό προεκλογικά την κατάργησε. Τέλος Μαρτίου έρχονται 28 Πανεπιστήμια στη χώρα μας μεταξύ των οποίων πολλά φημισμένα. Αναπτύσσουμε συνέργειες με σκοπό την εξωστρέφεια.