Καμπάνια ευαισθητοποίησης για την αναπηρία στα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/05/2018 - 10:18 | Author: Newsroom Ipaidia

Η ομάδα του Παγχιακού Συλλόγου Α.μεΑ. τη φετινή σχολική χρονιά επισκέφτηκε 15 σχολεία όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια).

Τα παιδιά είναι το μέλλον και το μέλλον εξαρτάται από εμάς.  Με αυτή τη σκέψη η Πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου Α.μεΑ. μαζί με μέλη του Δικτύου Εθελοντών του Συλλόγου, συνέχισαν και τη φετινή σχολική χρονιά τη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα σχολεία για τη διαφορετικότητα, καθώς και την κυκλοφοριακή αγωγή σε συνεργασία με την Τροχαία Χίου.
Εκτός από τη συζήτηση και το σχολιασμό, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικές δράσεις, κατανοώντας ως ένα βαθμό τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα με αναπηρία.
Η ομάδα του Παγχιακού Συλλόγου Α.μεΑ. τη φετινή σχολική χρονιά επισκέφτηκε 15 σχολεία όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια)
Την Τετάρτη 16.5.18, στο πλαίσιο του εορτασμού για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/5), μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ και το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «ΙΩΝΕΣ» βρέθηκαν στο Μουσείο Μαστίχας και διοργάνωσαν δράσεις, στις οποίες συμμετείχαν παιδιά από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου.
Με αυτή την ξεχωριστή επίσκεψη έκλεισε ο κύκλος των ενημερώσεων για φέτος στα σχολεία.

Loading...
  • ideascentral

    europalso