Κ. Μητσοτάκης: Οι εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή πρέπει να είναι τακτικό προσωπικό

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/09/2018 - 09:15 | Author: Newsroom Ipaidia

«Σαχλαμάρα» χαρακτήρισε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 83η ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΝΔ, το ότι «θα διώξουμε τους συμβασιούχους». Κι αυτό γιατί, όπως εξήγησε, «ο συμβασιούχος υπογράφει σύμβαση ορισμένου και δεν έχει δικαίωμα μονιμοποίησης καθώς είναι αντισυνταγματικό».

Ο κ. υποστήριξε ότι υπάρχει στρέβλωση καθώς πολλοί συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, φέρνοντας ως παράδειγμα τους εργαζόμενους στην ειδική αγωγή που δεν μπορεί να μην είναι τακτικό προσωπικό».

«Αυτό δεν σημαίνει ότι ο αριθμός των συμβασιούχων μπορεί να ξεφύγει, όπως σήμερα», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι επί των ημερών της δικής του κυβέρνησης «το ελληνικό Δημόσιο θα χρησιμοποιήσει συμβασιούχους αλλά όχι σε αυτή την έκταση που γίνεται σήμερα».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμπεριέλαβε στους τομείς που τώρα καλύπτονται από συμβασιούχους και πρέπει να γίνουν μόνιμες προσλήψεις τις εργαζόμενες στους βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό στην Υγεία: «Πρέπει να γίνονται προσλήψεις αλλά όχι στην λογική του να πάρουμε ψήφους», πρόσθεσε.

Τέλος, επανέλεβε ότι θα ακολουθήσει τον κανόνα 1 προς 5 (μία πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις) αλλά και ότι «δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο. Έχω άποψη πώς μπορεί να αποδίδει η Δημόσια Διοίκηση και με λιγότερους υπαλλήλους. Θέλω κρατικούς λειτουργούς και όχι δημοσίους υπαλλήλους. Γι’ αυτό θέλω αξιολόγηση. Αυτοί που δεν αποδίδουν καλά να μπορούν βελτιωθούν και όχι να απολυθούν», κατέληξε.

ΔΕΘ: Οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη για την Παιδεία

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso