Ηράκλειο: Σχολεία στην… κατάψυξη στην "καρδιά" της κακοκαιρίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/01/2019 - 12:05 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Χωρίς λειτούργησαν κάποια από τα του Ηρακλείου, την ώρα που το κύμα έπληττε την Κρήτη, με αποτέλεσμα οι μαθητές να κάνουν μάθημα σε αίθουσες… ψυγεία.

Μάλιστα χθες, υπήρξε σχολείο, Γυμνάσιο – Λύκειο, το οποίο έκλεισε στις 11 το πρωί, μετά από τη διαμαρτυρία γονέων και μαθητών, αφού διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα δεν θερμαινόταν, σύμφωνα με το ekriti.gr.

Και αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό, αλλά τέτοια προβλήματα καταγράφηκαν και σε άλλα σχολεία, δημοτικά και Γυμνάσια. Ενώ είχαμε και την ζημιά σε καυστήρα Γυμνασίου, η οποία επίσης δεν είχε δηλωθεί έγκαιρα από τη Διευθύντρια του σχολείου.

Αιτία για αυτή την κατάσταση που παρατηρήθηκε σε σχολεία της πόλης είναι, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Βλαχάκη, η αβλεψία των διευθυντών των σχολείων αυτών που δεν ελέγξανε έγκαιρα το απόθεμα στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Σύμφωνα με τον κ. Βλαχάκη, ο Δήμος, δίνοντας πρώτη προτεραιότητα στη θέρμανση των σχολείων, είχε στη διάθεση του ένα ποσό της τάξης των 260.000 ευρώ.

Ενώ για την αποφυγή προβλημάτων όπως τα παραπάνω, έχουν τοποθετηθεί και αρκετά κλιματιστικά, ώστε σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με την κεντρική θέρμανση να μην μένουν τα παιδιά στο κρύο.

«Έχουμε επισημάνει σε όλους τους Διευθυντές των σχολείων να ελέγχουν τακτικά και έγκαιρα τα αποθέματα, αλλά και τους καυστήρες για τυχόν προβλήματα, τα οποία οφείλουν να μας τα επισημαίνουν για να τα αντιμετωπίζουμε άμεσα», σημειώνει ο κ. Βλαχάκης.

Loading...
  • europalso

    ideascentral