: Επιστολή υποψήφιας αναφορικά με τις και τον τρόπο διεξαγωγής τους. «η ψυχολογική υγεία όλων των μαθητών της Γ’ Λυκειου βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση , κοντευουμε να καταρρευσουμε (κλάματα , άγχος , κρίσεις πανικού , αϋπνίες , εμετούς κυριαρχούν σε κάθε σπίτι στο οποίο υπάρχουν υποψήφιοι ) ! Δεν αντέχουμε άλλο ! Μας λέτε ” είναι πολύ καλή ευκαιρία για να καλύψετε κενά και να κάνετε επανάληψη “» αναφέρει μεταξύ άλλων η υποψήφια.

Αναλυτικά η επιστολή που έλαβε το ipaidia.gr:

Κυρία Υπουργέ , Κυρία Υφυπουργε

Είμαι και εγώ μαθήτρια της 3ης Λυκείου και υποψήφια για τις πανελλήνιες με το νέο σύστημα . Δεν έχω να πω πολλά , καθώς με έχουν καλύψει οι υπόλοιποι μαθητές που είχαν το θάρρος να μιλήσουν για το θέμα αυτό . Εγώ , αυτό που θέλω να κάνω είναι ένα σχόλιο πάνω στο θέμα της δημόσιας υγείας . Αναφέρεται συστηματικά πως το σημαντικότερο , είναι να προστατευτεί η δημόσια υγεία και ασφαλώς έχετε δίκιο . Αυτό που θέλω να επισημάνω, είναι πως και εμείς οι μαθητές ανήκουμε στην κοινωνία και κατ’ επέκταση στην δημόσια υγεία .

Γι’αυτό τον λόγω και η δικιά μας υγεία , η ψυχολογική υγεία όλων των μαθητών της Γ’ Λυκειου βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση , κοντευουμε να καταρρευσουμε (κλάματα , άγχος , κρίσεις πανικού , αϋπνίες , εμετούς κυριαρχούν σε κάθε σπίτι στο οποίο υπάρχουν υποψήφιοι ) ! Δεν αντέχουμε άλλο ! Μας λέτε ” είναι πολύ καλή ευκαιρία για να καλύψετε κενά και να κάνετε επανάληψη ” .

Έχουμε χάσει την καθημερινότητα μας , τα ενδιαφέροντα μας , αυτά που μας έδιναν δύναμη να συνεχίσουμε αυτόν το δύσκολο αγώνα , τους φίλους μας , τον λίγο χρόνο που από το σπίτι για το σχολείο περνούσαμε μαζί . Δεν ξέρουμε αν αξίζει να προσπαθήσουμε πλέον ή αν όλο αυτό ειναι μάταιο . Σημερα περισσότερο από πότε είμαστε αντιμέτωποι με ένα αβεβαιό μέλλον , δεν ξέρουμε που να βασιστούμε και με ποιο τρόπο να κάνουμε τις επιλογές μας. Νομίζετε πως είναι απλό να είμαστε ενάμιση μήνα μέσα , κλεισμένοι στο σπίτι και να διαβάζουμε ;

Με αυτόν το τρόπο το άγχος και η αγωνία , ο φόβος της αποτυχίας μεγαλώνουν όλο και πιο πολύ. Επιπλέον , πολύ υποψήφιοι ανήκουν και εκείνοι στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που κινδυνεύουν από τον νέο αυτό ιό . Εκτός αυτού , πολύ μαθητές-τριες ζουν μαζί με παππούδες και γιαγιάδες με χρόνια νοσήματα και προβλήματα υγείας ( μια από αυτους είμαι και εγώ ) , θέλετε να ανοίξουν τα σχολεία , το κατανοώ , αλλά εμάς ποιος μας εγγυάται ότι θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα . Ποιος μας εγγυάται πως δεν θα κολλήσουμε τίποτα ;

Εμείς μπορεί να μην εκδηλώσουμε συμπτώματα ( καθώς όπως πολλάκις αναφέρθηκε οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ασυμπτωματικοί ) , τι θα γίνει όμως αν μεταδώσουμε τον θανατηφόρο αυτό ιο στους παππούδες μας που είναι ευάλωτοι ή ακόμα στα μικρά αδέλφια μας που δεν έχουν αντισώματα ; Το ίδιο ισχύει και για τις Πανελλήνιες . Στόχος σας , όπως πολλές φορές έχετε αναφέρει ειναι η προστασία της δημόσιας υγείας ! Λάβετε σωστά , σίγουρα και αποτελεσματικά μέτρα και ναι , προστατέψτε την δημόσια υγεία , την κοινωνία ολόκληρη και εμάς , τα παιδιά της . Σε μια περίοδο που σας έχουμε πραγματικά ανάγκη όπως είναι αυτή , μην μας δείξετε πως πρέπει να τα βγάλουμε περα μόνοι μας ! Μην μας δείξετε το σκληρό σας πρόσωπο ! ΑΣ ΛΗΞΗ ΕΔΩ Η ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΙ ΒΡΕΊΤΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΉΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ !

Υποψήφια Πανελληνίων 2020