Υπομνημα εργοθεραπευτών για την Ειδική Αγωγή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/04/2019 - 19:42 | Author: Newsroom Ipaidia

Στο υπόμνημά του, ο ΠΣΕ καταγράφει ένα προς ένα και αναλυτικά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ειδική Αγωγή και προτείνει μια σειρά από λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.

Παράλληλα, ο ΠΣΕ πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να γίνουν μεσοπρόθεσμα ενέργειες από το υπουργείο Υγείας προς την κατεύθυνση της οργάνωσης του χώρου της Ειδικής Αγωγής.

Την αγωνία του για την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στην Ειδική Αγωγή εξέφρασε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών ΠΣΕ-ΝΠΔΔ, σε συνάντησή του με τον Τομέα Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε στις 10/4/2019 στη Βουλή. Όπως αναφέρουν οι εργοθεραπευτές, ο προϋπολογισμός για την ειδική αγωγή καθορίστηκε αυθαίρετα και χωρίς επιδημιολογική μελέτη.
Ο νέος κανονισμός παροχών συντάχθηκε αποκλειστικά και μόνο με οικονομικά κριτήρια και όχι με γνώμονα την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών και το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για την Ειδική Αγωγή, αντί να διευκολύνει το έργο των εμπλεκόμενων, έχει καταστήσει σχεδόν αδύνατη τη συνταγογράφηση των θεραπειών.

Ο ΠΣΕ απέστειλε υπόμνημα προς όλους τους βουλευτές που απαρτίζουν τον Τομέα Υγείας της Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος, με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ. Στο υπόμνημά του, ο ΠΣΕ καταγράφει ένα προς ένα και αναλυτικά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ειδική Αγωγή και προτείνει μια σειρά από λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών. Παράλληλα, ο ΠΣΕ πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να γίνουν μεσοπρόθεσμα ενέργειες από το υπουργείο Υγείας προς την κατεύθυνση της οργάνωσης του χώρου της Ειδικής Αγωγής.

Δείτε το υπόμνημα εδώ

Loading...
  • europalso   ideascentral