Υπ. Εργασίας: Περισσότερα παιδιά φέτος στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με φαινόμενα εκμετάλλευσης γονιών από ιδιοκτήτες , κύκλοι του υπουργείου Εργασίας επαναλαμβάνουν αυτό που τονίστηκε και στο κοινό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν στις 6 Ιουνίου τα τρία συναρμόδια υπουργεία (Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) για τους :

«Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές στους υπεύθυνους των δομών φύλαξης και φιλοξενίας ότι δεν θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα επιπλέον οικονομικών απαιτήσεων, πέραν από τα ».

«Η αλήθεια είναι ότι το πρόβλημα βρίσκεται σε όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και, συγκεκριμένα, μεταξύ 2000 και 2014, διότι δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία στην προσχολική ηλικία και, ενώ υπήρχαν διαθέσιμα χρήματα από το , δεν χρησιμοποιήθηκαν για τη σχεδιασμένη ανέγερση βρεφονηπιακών και . Επομένως, η μεγάλη ανισοκατανομή των βρεφονηπιακών σταθμών στη χώρα είναι υπεύθυνη για το γεγονός ότι ένας αριθμός παιδιών θα μείνουν χωρίς σταθμούς, αφού δεν υπάρχει στην πόλη ή την περιοχή τους. Το θέμα των παιδικών σταθμών είναι μείζονος σημασίας για την ελληνική κοινωνία και ως τέτοιο το χειρίζεται η κυβέρνηση» σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου.

ip[
Exit mobile version