Ηλεκτρονικές εγγραφές στα Πανεπιστήμια: Η διαδικασία

Πανεπιστήμια: 1.030 προσλήψεις ειδικών φρουρών - Τι ορίζει το ΦΕΚ

: Σε ΦΕΚ καθορίζεται τη διαδικασία των επιτυχόντων σε Τμήματα ή των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών μέσω της συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις 2020 – 2021

Στη συνέχεια καλείται να συμπληρώσει τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο Α.Μ.Κ.Α.. Ακολούθως, ο δικαιούχος συμπληρώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του, και ειδικότερα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και αριθμό κινητού τηλεφώνου. Η συμπλήρωση των στοιχείων επικοινωνίας είναι υποχρεωτική για όλους τους επιτυχόντες, ενώ ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου πιστοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής δια της αποστολής προσωποποιημένου μηνύματος με μοναδικό κωδικό, τον οποίον θα πρέπει ο αιτών να εισαγάγει στην ηλεκτρονική εφαρμογή προς επιβεβαίωση της ορθότητάς του. 2. Η ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α ́ 75). 3. Όλες οι διαδικασίες εγγραφής της παρούσας απόφασης διενεργούνται είτε από τον ίδιο τον επιτυχόντα, είτε από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο.

Άρθρο 2 Δήλωση περί μη εγγραφής σε άλλο Τμήμα ή Σχολή Α.Ε.Ι. ή Α.Ε.Α. – Αίτημα διαγραφής

1. Κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής του άρθρου 1, ο επιτυχών δηλώνει ότι δεν είναι εγγεγραμμένος σε άλλο πρόγραμμα σπουδών α ́ κύκλου Τμήματος ή Σχολής Α.Ε.Ι. ή Α.Ε.Α. από αυτά που περιλαμβάνονται στην υπό στοιχεία Φ.253/11812/Α5/2020 (Β ́ 345) υπουργική απόφαση, όπως ισχύει. 2. Εάν ένας επιτυχών, είναι ήδη εγγεγραμμένος σε πρόγραμμα σπουδών α ́ κύκλου Τμήματος ή Σχολής Α.Ε.Ι. ή

Α.Ε.Α. της ημεδαπής, με την ίδια αίτηση-υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 1 της παρούσας, δηλώνει το Τμήμα ή Σχολή του Α.Ε.Ι. ή Α.Ε.Α. που είναι ήδη εγγεγραμμένος και ταυτόχρονα αιτείται τη διαγραφή του από αυτό, προ-κειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή του στο νέο Τμήμα ή στη νέα Σχολή.

Άρθρο 3 Αποστολή πινάκων αιτούντων εγγραφής -διαγραφής

1. Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής διαδικασίας εγγραφών, το Υ.ΠΑΙ.Θ. αποστέλλει σε κάθε Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α.: α) Συγκεντρωτικό πίνακα των εγγεγραμμένων ανά Τμήμα ή Σχολή, μέσω της κεντρικής εφαρμογής του Υ.ΠΑΙ.Θ., ο οποίος περιέχει τουλάχιστον τα εξής βασικά στοιχεία για κάθε εγγεγραμμένο: Κωδικός Αριθμός Υποψηφίου, Όνομα, Επώνυμο, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο, Α.Μ.Κ.Α., διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμό κινητού τηλεφώνου και Τμήμα ή Σχολή Α.Ε.Ι. ή Α.Ε.Α., στην περίπτωση που είναι ήδη εγγεγραμμένος σε άλλο πρόγραμμα σπουδών α ́ κύκλου Α.Ε.Ι. ή Α.Ε.Α. της ημεδαπής. Στην περίπτωση των ήδη εγγεγραμμένων η εγγραφή τους τελεί υπό την αίρεση της διαγραφής τους από το προηγούμενο Τμήμα ή Σχολή. β) Συγκεντρωτικό πίνακα των αιτούντων τη διαγραφή ανά Τμήμα ή Σχολή, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους στο νέο Τμήμα ή Σχολή, ο οποίος περιέχει τα στοιχεία του προηγούμενου εδαφίου.

Άρθρο 4 Διαδικασία διαγραφής – επιτυχόντων σε άλλο Τμήμα ή Σχολή Α.Ε.Ι. ή Α.Ε.Α.

1. Για την ολοκλήρωση της εγγραφής των επιτυχόντων, που είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε άλλο πρόγραμμα σπουδών α ́ κύκλου Τμήματος ή Σχολής Α.Ε.Ι. ή Α.Ε.Α., απαιτείται η ολοκλήρωση της διαγραφής τους από το εν λόγω Τμήμα ή Σχολή. Για τον λόγο αυτό οι Γραμματείες των Τμημάτων ή Σχολών μετά τη λήψη του συγκεντρωτικού πίνακα της περ. β ́ του άρθρου 3 διαγράφουν αμελλητί τους αιτούντες τη διαγραφή φοιτητές.

2. Οι Γραμματείες των Τμημάτων ή αποστέλλουν ηλεκτρονικά προς τη Γραμματεία του νέου Τμήμα-τος ή Σχολής Α.Ε.Ι. ή Α.Ε.Α. σχετική βεβαίωση διαγραφής των φοιτητών που έχουν αιτηθεί διαγραφή σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 2 της παρούσας. Με επιμέλεια της Γραμματείας του παλαιού Τμήματος ή Σχολής αποστέλλεται ηλεκτρονικά σχετική βεβαίωση διαγραφής προς τον αιτούντα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομεί-ου που είχε δηλώσει ως στοιχεία επικοινωνίας του στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Υ.ΠΑΙ.Θ. 3. Στην εξαιρετική περίπτωση κατά την οποία ο επιτυχών δεν επιθυμεί τελικά την ολοκλήρωση της εγγραφής του στο νέο Τμήμα ή Σχολή επιτυχίας, δύναται πριν την έκδοση των βεβαιώσεων διαγραφής της προηγούμενης παραγράφου, να υποβάλει αίτηση – υπεύθυνη δήλωση ανάκλησης της διαγραφής του προς τη Γραμματεία του Τμήματος ή Σχολής, στην οποία είχε ήδη αιτηθεί ηλεκτρονικά τη διαγραφή του.

Όλο το ΦΕΚ

ip[
Exit mobile version