ΙΚΥ: 3.771 υποτροφίες για επιμελείς φοιτητές

ΙΚΥ: 3.771 υποτροφίες για επιμελείς φοιτητές

Οι ενδιαφερόμενοι για τις υποτροφίες του πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι την Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020, στις 15.00

Τεράστιο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών () έδειξαν οι φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων. Η μεγάλη ζήτηση από την πλευρά των νέων φοιτητών οδήγησε το ΙΚΥ να δώσει παράταση για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων έως την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020 στις 15:00.

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται στους επιμελείς φοιτητές και αφορά 3.771 άτομα που φοιτούν σε τμήματα και σχολές των Α.Ε.Ι. της Ελλάδας. Δικαίωμα υποβολής αίτησης για χορήγηση υποτροφίας έχουν οι φοιτητές προπτυχιακού κύκλου σπουδών που φοιτούσαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019 σε ημεδαπά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και Σχολές Καλών Τεχνών. Εξαιρούνται οι φοιτητές Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών, των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού και της Πυροσβεστικής, καθώς και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.).

Το ποσό της μηνιαίας υποτροφίας ΕΚΟ ή αλλιώς Φοιτητικού Επιδόματος ΙΚΥ ανέρχεται σε 200 ευρώ για τους σπουδάζοντες στον τόπο κύριας κατοικίας τους και 380 ευρώ για τους σπουδάζοντες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα που βρίσκονται εκτός του τόπου της κύριας κατοικίας τους. Το ύψος των δικαιούχων ανέρχεται στους 3.771 προπτυχιακούς φοιτητές. Η παρούσα προκήρυξη αφορά τους προπτυχιακούς φοιτητές ακαδημαϊκού έτους 2018/2019. Προς αποφυγή σύγχυσης η προκήρυξη αυτή δεν αφορά τους πρωτοετείς φοιτητές 2019-2020.

Οι προϋποθέσεις

Δικαίωμα υποβολής υποτροφίας: Έχουν οι Ελληνες και αλλοδαποί προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες όλων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και Ανώτατων Σχολών Καλών Τεχνών της Χώρας, εφόσον πληρούν τις εξής προϋποθέσεις, σύμφωνα με το Έθνος:

Το κατά κεφαλήν εισόδημά τους κατά το προηγούμενο της υποτροφίας φορολογικό έτος 2017 δεν υπερβαίνει το ποσό των 7.500 ευρώ βάσει φορολογικής δήλωσης στην οποία ο υποψήφιος περιλαμβάνεται ως υπόχρεος ή εξαρτώμενο μέλος.
Δεν λαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος υποτροφία του ΙΚΥ ή άλλου δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα για οποιαδήποτε αιτία.
Δεν είναι πτυχιούχοι ελληνικού ή αλλοδαπού ΑΕΙ.
Δεν διαμένουν σε φοιτητική εστία και δεν τους παρέχεται στέγαση από το ΑΕΙ όπου φοιτούν ή άλλο φορέα.
Δεν έχουν υπερβεί, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, το προβλεπόμενο από τον Κανονισμό Σπουδών χρονικό όριο των εξαμήνων φοίτησης που απαιτείται για τη λήψη πτυχίου.
‘Εχουν επιτύχει στο 60% των μαθημάτων του ενδεικτικού προγράμματος σπουδών του ακαδημαϊκού έτους που προηγείται της υποτροφίας (2017-2018), πλην των πρωτοετών.

Δεν δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση:

Οι φοιτητές Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών, των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού και της Πυροσβεστικής καθώς και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.)
Οι φοιτητές που έχουν εισαχθεί στα ΑΕΙ σε ειδικό αριθμό θέσεων και σε ποσοστό επιπλέον του αριθμού εισακτέων, βάσει ειδικών διατάξεων και συγκεκριμένα τα τέκνα των Ελλήνων του εξωτερικού, οι αλλοδαποί – αλλογενείς και οι υπότροφοι (αλλοδαποί – αλλογενείς και ομογενείς).

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !