Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Ψηφίζεται το νομοσχέδιο – Τι αναμένεται να πει ο Μητσοτάκης στη Βουλή

: Σήμερα η ψήφιση –  Σύγκρουση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών επιφυλάσσει η τελική ευθεία της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που εισάγει για πρώτη φορά .

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για μια αναγκαία θεσμική τομή που καθυστέρησε αρκετές δεκαετίες να γίνει πράξη ενώ θα αναφερθεί στις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει η πολιτεία για την αδειοδότηση και λειτουργία των παραρτημάτων ξένων ΑΕΙ.

Παράλληλα θα τονίσει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει διπλασιάσει την χρηματοδότηση της ανώτατης δημόσιας εκπαίδευσης και έχει εισάγει το επίδομα φοιτητικής στέγης που ανέρχεται ετησίως σε 2.000 ευρώ έως 2.500 ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί και στην στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ιδίως στις παλινδρομήσεις του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος αν και αρχικά δήλωνε ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στην ψήφιση του σχεδίου νόμου τελικά υιοθέτησε την σκληρή και στείρα γραμμή της καταψήφισης. Ο πρωθυπουργός πιθανότατα θα σχολιάσει και την τοποθέτηση του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα που μίλησε για φοιτήτριες που αναζητούν sugar daddies προκαλώντας σφοδρές αντιδράσει.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα έως τις 8 το βράδυ για να ακολουθήσει η ονομαστική ψηφοφορία. Όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις των κομμάτων επι της αρχής αλλά και τις διατάξεις που αφορούν την λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων υπερψηφίζουν οι βουλευτές της ΝΔ ενώ συνολικά η αντιπολίτευση θα καταψηφίσει. Τα άρθρα που αφορούν την ενίσχυση των δημοσίων πανεπιστημίων αναμένεται να λάβουν ευρύτερη στήριξη.

ip[
Exit mobile version