: Θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρχουν προσφυγές στο ΣτΕ.

Ειδικότερα, ένα στοιχείο που επισημαίνουν πολιτικά στελέχη στις παρυφές της ΝΔ (που δηλαδή δεν έχουν μεγάλη εμπλοκή στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα), είναι ότι μετά το γάμο των ομοφύλων, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα και στο μέτωπο των ΑΕΙ.

Αυτό που υπογραμμίζουν είναι, ότι και σε αυτό το θέμα αρχίζει να διαμορφώνεται μία κοινωνική αντίδραση και επιφύλαξη, που μάλλον δεν έχει αξιολογηθεί σωστά και δεν περιορίζεται στη συνδικαλιστική ή αριστερίστικη εκδοχή της.

Το βασικό αγκάθι, όπως γράφει ο «Βηματοδότης», είναι η συνταγματική διάσταση του θέματος και η διαμόρφωση ενός επιστημονικού μπλοκ, που θέτει ευθέως θέμα συνταγματικότητας και επιμένει ότι δεν είναι δυνατή η παράκαμψη του συντάγματος και εν προκειμένω του άρθρου 16, με έναν απλό νόμο.

Με βάση αυτά, θεωρείται βέβαιο ότι μόλις κατατεθεί το σχέδιο νόμου θα υπάρχουν προσφυγές στο ΣτΕ, οι οποίες εκ των πραγμάτων θα «παγώσουν» τη διαδικασία και τη μεταρρύθμιση που διαφημίζει η κυβέρνηση ή και θα την ματαιώσουν σε περίπτωση που γίνουν δεκτές από το ανώτατο δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», υπό αυτό το πρίσμα, έχει ήδη αρχίσει να ψιθυρίζεται από πολιτικά στελέχη της ΝΔ η απορία: «Γιατί έπρεπε να βιαστεί και με αυτό τόσο πολύ η κυβέρνηση και δεν περίμενε να κάνει τη συνταγματική αναθεώρηση ώστε να είναι όλα ομαλά και δίχως περιπέτειες;»

Το Βήμα