Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την επικείμενη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/09/2017 - 07:55 | Author: Newsroom Ipaidia

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ενόψει της επικείμενης συνάντησης του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κο Γαβρόγλου και το Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κο Κασσιανό που θα πραγματοποιηθεί στις 28/09/2017 η Ομοσπονδία θεωρεί σκόπιμο να ενημερώσει τα μέλη της για την ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν και που ευελπιστεί να έχουν άμεση και δίκαιη διευθέτηση.

Το πρώτο και κυριότερο θέμα που η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. θα αναδείξει είναι η άμεση ανάγκη για μόνιμους διορισμούς Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. σε όλες τις δομές της Ειδικής Εκπαίδευσης προκειμένου οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και οι οικογένειές τους να λάβουν την κατάλληλη και εξειδικευμένη επιστημονική υποστήριξη από όλες τις ειδικότητες των κλάδων μας με συνέπεια και σταθερότητα.

Επιπλέον, η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. θα διεκδικήσει την άμεση θέσπιση καθηκοντολογίου με νομοθετική ρύθμιση για το Ε.Β.Π. και τους Σχολικούς Νοσηλευτές στη Γενική Εκπαίδευση, προκειμένου να αρθούν αδικίες και στρεβλώσεις που υφίστανται οι συνάδερφοι μας λόγω αυτού του «κενού» που υπάρχει όπως και την υπηρεσιακή αναβάθμιση του Ε.Β.Π. από ΔΕ σε ΤΕ. Θα τεθεί και το ζήτημα του ωραρίου του Ε.Ε.Π. στα ολοήμερα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία που ορισμένοι Διευθυντές Σ.Μ.Ε.Α.Ε. παρατύπως και καταχρηστικά επιβάλλουν σε συναδέρφους μας τις 30 ώρες εβδομαδιαίως.

Επίσης, η διαμόρφωση μιας νέας, αποτελεσματικής και δίκαιης διαδικασίας για τη χορήγηση συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών των μελών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. είναι από τα θέματα που η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. θα διεκδικήσει μια άμεση λύση, προκειμένου να μην επαναληφθεί η φετινή «παρωδία» με τις δεκάδες αντιφατικές γνωμοδοτήσεις που δημιούργησαν δικαιολογημένα αισθήματα αδικίας και αδιαφανών διαδικασιών αλλά και έπληξαν το κύρος τόσο της ίδιας της επιτροπής όσο και του επιστημονικού της οργάνου που είναι το ΙΕΠ. Ένα σημαντικό θέμα που θα τεθεί στη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υ.Π.Π.Ε.Θ. είναι και η κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων για όσους συναδέρφους εργάζονται σε Ε.Δ.Ε.Α.Υ. και καλούνται καθημερινά να διανύσουν μεγάλες χιλιομετρικά αποστάσεις με δικά τους έξοδα.

Ένα εξίσου σημαντικό θέμα για την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π..Ε.Α. είναι η αλλαγή του Π.Δ. 1/2003 για τα υπηρεσιακά συμβούλια, διότι η πρόβλεψη για μία κάλπη σε κάθε Περιφέρεια αποκλείει στην πράξη τη συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων σε πολλούς συναδέλφους, αφού στην πράξη έχει διαπιστωθεί ότι δε φθάνουν ποτέ τα ψηφοδέλτια στην Περιφέρεια και στη συνέχεια η επιστολική ψήφος στα εκλογικά κέντρα. Ακόμη η Ομοσπονδία είναι αντίθετη με το οργανόγραμμα του Υ.Π.Π.Ε.Θ. και σε ότι αφορά τη μεταφορά του προσωπικού από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Διοικητικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και με τη μεταφορά της αρμοδιότητας της επιλογής Προϊσταμένων Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. από το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. στα άλλα υπηρεσιακά συμβούλια, ακυρώνοντας μια διαδικασία που ισχύει από το 2000 με τη ψήφιση του νόμου 2817.

Τέλος, η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α θα διεκδικήσει τη γενναία αύξηση του αριθμού των φετινών πιστώσεων για τους αναπληρωτές συναδέρφους Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. προκειμένου οι δομές της Ειδικής και της Γενικής Εκπαίδευσης, τα Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. & οι Ε.Δ.Ε.Α.Υ. να λειτουργήσουν σωστά και αποτελεσματικά επ’ ωφελεία των μαθητών και των οικογενειών τους.

 

Loading...
  • europalso   ideascentral