Η ΟΙΕΛΕ για το πρόγραμμα της ΝΔ για την Παιδεία

Παρουσιάστηκε σήμερα το . Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Τομέα Παιδείας του κόμματος, εκπρόσωποι της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, ενώ εντύπωση προκάλεσε η μαζική προσέλευση πλήθους ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων από όλη την Ελλάδα.

Στο πρόγραμμα, αλλά και στις δημόσιες ανακοινώσεις εκπροσώπων του κόμματος, υπάρχουν σημεία που εκτιμούμε πως η εφαρμογή τους θα βλάψει το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό αγαθό της Παιδείας.

Από την άλλη μεριά, επισημάνθηκαν σε μια πρώτη ανάγνωση δύο θετικά σημεία στο πρόγραμμα: η εξαγγελία για πιστοποίηση γνώσης ξένων γλωσσών μέσα στο δημόσιο σχολείο, η οποία, αν επαληθευθεί, θα απαλλάξει τα ελληνικά νοικοκυριά από 860 περίπου εκατομμύρια ευρώ ετησίως για φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα και η συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλα τα σύγχρονα εκπαιδευτικά μοντέλα στην Ε.Ε., σε όλο το φάσμα της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης.

Οφείλουμε, ακόμη, να επισημάνουμε δύο ανακρίβειες που ειπώθηκαν σήμερα, ελπίζουμε λόγω κακής ενημέρωσης, για την ιδιωτική εκπαίδευση:

 

Θα πρέπει, τέλος, να σταθούμε σε μια ιδιαίτερα δυσάρεστη στιγμή, στην με ασυνήθιστη οξύτητα τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Χατζηδάκη εναντίον των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και υπέρ των πλέον σκληρών εργοδοτικών θέσεων. Για την τοποθέτηση αυτή θα υπάρξει επιστολή του προέδρου της ΟΙΕΛΕ προς τον κ. Χατζηδάκη.

ip[
Exit mobile version