Η νέα ρύθμιση για την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου

ipaidia thumbnail

Ο υπουργός Παιδείας, κ , θα αποφασίσει που θα εγκατασταθεί η έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής του , παρά τον σάλο που προκάλεσε η αρχική απόφαση του να ανατρέψει την επιλογή της συγκλήτου του πανεπιστημίου.

Απόστολος Λακασάς

Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα δημιουργηθεί Πολυτεχνική Σχολή με τρία τμήματα μηχανικών σε Χίο, Σάμο και Σύρο και η σύγκλητος του πανεπιστημίου είχε αποφασίσει δύο φορές η έδρα της να οριστεί στη Σύρο. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η «Κ», ο κ. Γαβρόγλου ανέτρεψε την απόφαση και όρισε την έδρα στη Σάμο.

Η απόφαση προκάλεσε τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, κ. Νίκου Συρμαλένιου και κ. Αντώνιου Συρίγου, οι οποίοι απείλησαν να μην ψηφίσουν τη ρύθμιση, αν δεν αλλάξει η απόφαση για τον ορισμό της έδρας.

Παρότι ο ίδιος το αρνείται, η απόφαση αποδίδεται και στον πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Δημήτρη Σεβαστάκη, ο οποίος ως πανεπιστημιακός θα όφειλε να σέβεται τις αποφάσεις των ΑΕΙ αλλά είναι και βουλευτής Σάμου.

Η «Κ» παρουσιάζει τη νέα ρύθμιση που λέει ότι ο υπουργός Παιδείας θα αποφασίσει για την έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ip[
Exit mobile version