Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό: Eκπαιδευτικό Πρόγραμμα από το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας Κορινθίας

ipaidia thumbnail

Ολοκληρώθηκε το «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» του Ιδρύματος Ωνάση από το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας.

Για τη δράση αυτή το σχολείο μας ενημερώνει:

Ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού Προγράμματος «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό»
Μία εξαιρετική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση, «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό», που έφερε σε επαφή με τη μουσική μεικτές ομάδες παιδιών, με και χωρίς διαταραχή αυτιστικού φάσματος, μαζί με τους γονείς τους το τριήμερο 13-15 Μαΐου 2022.

Σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου στην Περαχώρα Κορινθίας.

Παράλληλα με τη διεξαγωγή του εργαστηρίου «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» για γονείς και παιδιά, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 14 Μαΐου 2022, βιωματικό μουσικό εργαστήριο για άτομα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης.

Ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία στη συνδιοργάνωση την υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Ωνάση κ. Χριστίνα Παναγιωτάκου , την Ειδική Παιδαγωγό και την υπεύθυνη του προγράμματος «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» κ. Τζίνα Παπαμιχαήλ. Επίσης, ευχαριστούμε και συγχαίρουμε και τους συντελεστές του εργαστηρίου κ. Δήμητρα Τόκα, Ειδική Παιδαγωγό, τον πιανίστα κ. Σπύρο Σουλαδάκη, την κ. Δέσποινα Ροδοπούλου, Ειδική Παιδαγωγό και τον σαξοφωνίστα Ilia Samsonov για την τέλεια διεξαγωγή του εργαστηρίου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς όλων των παιδιών αλλά και τους ειδικούς από τον χώρο της εκπαίδευσης για το ενδιαφέρον και την ενεργό συμμετοχή τους στα βιωματικά εργαστήρια.

Επιπλέον, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κ. Αγγελική Βουδούρη και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του Τμήματος Ένταξης κ. Γιώργος Πιθαμούδης εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για τη συνεργασία στο Σωματείο Γονέων παιδιών με αυτισμό Κορινθίας ΦΑΣΜΑ και την πρόεδρο κ. Ελένη Ζερβού και τον αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Κανέλλο, στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Εφυραίος Άθλος και τις κ.κ. Όλγα Μπεκιάρη, Γεωργία Γουμπούρου και Μαρία Γιαννούλτση, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου και τη Διευθύντρια κ. Τσάκωνα Γιώτα και στους εκπροσώπους από το nevronas.gr κ.κ. Νίκο Παγίδα, Ελισάβετ Λάτσιου και Βαγγέλη Καρατζά που συμμετείχαν ενεργά.

Στο δείπνο που παρέθεσε το Εκπαιδευτικό Τμήμα του Ιδρύματος Ωνάση στους συνδιοργανωτές και συνεργάτες παρευρέθηκε, εκπροσωπώντας τον Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, ο Αντιδήμαρχος Α.Α., Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών, Παιδείας κ. Τάσος Σακελλαρίου και η Καθηγήτρια φλάουτου κ. Κατερίνα Παντελέων εκπροσωπώντας τη Φιλαρμονική Λουτρακίου.

Ευχαριστούμε τα Αρτοποιεία Λέκκας και Κάβα Παπαδημητρίου για τη στήριξη της εκδήλωσης.

ip[
Exit mobile version