Η “Ένταξη και εκπαίδευση των παιδιών Ρομά” στο ΕΣΠΑ

Στόχος η ενίσχυση της συστηματικής φοίτησης των παιδιών στο σχολείο

Υπεγράφη από τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, Γιώργο Ιωαννίδη, η ένταξη της πράξης «Ένταξη και εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» στο ΕΣΠΑ.

Η πράξη θα υλοποιηθεί από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε σύμπραξη με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΠΘ), και έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.800.000,00 ευρώ.

– Η ενίσχυση της πρόσβασης και φοίτησης στην προσχολική αγωγή, καθώς και η ομαλή μετάβασή τους στο δημοτικό.

– Η διευκόλυνση της πρόσβασης και η ενίσχυση της παραμονής και της συστηματικής φοίτησης των παιδιών στο σχολείο, με σκοπό την πρόοδό τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

– Η υποστήριξη νέων Ρομά που έχουν εγκαταλείψει πρόωρα το σχολείο, καθώς και ενήλικων Ρομά, να ολοκληρώσουν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

– Η εφαρμογή παρεμβατικών προγραμμάτων πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης σχολικής ψυχολογίας, επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης των στελεχών εκπαίδευσης, οι υποστηρικτικές δράσεις με διαμεσολαβητές, καθώς και η εφαρμογή παρεμβατικών προγραμμάτων σχολικής ψυχολογίας πρωτογενούς πρόληψης σε επίπεδο συστήματος και δευτερογενούς πρόληψης.

ip[
Exit mobile version