Η Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία Ε ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής για την παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/09/2018 - 20:30 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν οι ΕΛΜΕ Δ΄Ε Αττικής και Νότιας Αθήνας στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, την Πέμπτη 20/9/18, απαιτώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη λειτουργία όλων των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑΛ , κατευθύνσεις και Ο.Π των ΓΕΛ ,μετεγγραφές μαθητών, ξενόγλωσσα τμήματα.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ε΄ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκτέθηκαν τεκμηριωμένα και για πολλοστή φορά τα αιτήματα των σχολείων για την έγκριση όλων των τμημάτων ειδικοτήτων και Ο.Π., από τα ΔΣ των ΕΛΜΕ, και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας.:

Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα κατευθύνσεων και Ο.Π στα ΓΕΛ, που στην Ανατολική Αττική φτάνουν τα 13 τμήματα.
Να αναπτυχθούν όλα τα υπεράριθμα τμήματα σε γυμνάσια, ΓΕΛ,ΕΠΑΛ που προέκυψαν, εξαιτίας μετεγγραφών και εγγραφών τον Σεπτέμβριο.
Να ανοίξουν τα τμήματα της β΄ξένης γλώσσας που λειτουργούν με 29-30 μαθητές.
Τονίσαμε πως η κατάσταση αυτή έχει τραγικές συνέπειες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Η μετακίνηση μαθητών σε άλλα σχολεία , προκειμένου να μην ανοίξουν τμήματα ή το στοίβαγμα σε 28αρια τμήματα , ιδιαίτερα στην περίοδο των οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων , καταστρατηγεί και τα στοιχειώδη μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες θα έχει για τους μαθητές των ΓΕΛ,αλλά και των ΕΠΑΛ, πρωινών και εσπερινών, που προετοιμάζονται για πανελλαδικές εξετάσεις. Επίσης τονίσαμε πως οδηγεί σε συρρίκνωση και κατάργηση- συγχώνευση σχολείων ιδιαίτερα στα μικρά ΓΕΛ. Η μετακίνηση μαθητών προκειμένου να περικοπούν τμήματα, οδηγεί και τα σχολεία υποδοχής σε 27αρια τμήματα με ό,τι αυτό σημαίνει. Θα δημιουργηθούν νέα πλεονάσματα εκπαιδευτικών και θα χαθούν θέσεις εργασίας για τους αναπληρωτές.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δήλωσε πως αυτός έχει εισηγηθεί θετικά για όλα τα τμήματα στο Υπουργείο, αλλά παραπέμποντας σε όλες τις Υ.Α για τα ολιγομελή τμήματα και τον ελάχιστο αριθμό των μαθητών, “κλείδωμα” τμημάτων τον Ιούνιο και μετεγγραφές μαθητών στα λειτουργούντα τμήματα, καθώς και για τη β΄ξένη γλώσσα, δεν έδωσε καμιά θετική απάντηση στα αιτήματα μας. Στο ερώτημα πώς γίνεται να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά με τις Υ.Α για τα τμήματα, δηλ να μην αναπτύσσονται τμήματα που ξεπερνούν το μέγιστο αριθμό, αλλά να συρρικνώνονται, όταν μειώνεται ο αριθμός των μαθητών, δε δόθηκε καμιά πειστική απάντηση.

Συναδέλφισσες/φοι,

ως ΕΑΠ θεωρούμε πως μόνο εμπόδιο στην εφαρμογή της αντιδραστικής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής μπορεί να είναι ο μαχητικός ενιαίος αγώνας μαθητών,εκπαιδευτικών, γονέων που θα ακυρώσει τους μνημονιακούς αλγόριθμους, που τσαλαπατουν τη ζωή και τα δικαιώματα μας.Οι εκπαιδευτικοί και τα εκπαιδευτικά σωματεία να διδάξουμε το πιο πολύτιμο μάθημα, αυτό του αγώνα και της αξιοπρέπειας. Η εμπειρία μάς δείχνει πως δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Μπορούμε να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τα σχεδιά τους.

Καλούμε:

Το Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής να συγκαλέσει έκτακτη Γ.Σ , για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τον αγώνα μας σε συντονισμό με εκπαιδευτικά σωματεία, συλλόγους γονέων και μαθητών.
Απαιτούμε από το Δ.Σ της ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε Γ.Σ και Γ.Σ Προέδρων με αγωνιστικό σχέδιο.
Τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να προχωρήσουμε σε μεγάλη κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας.
Συμμετέχουμε 28/9 ,13.30 μ.μ στο Υπουργείο Παιδείας στην πανελλαδική κινητοποίηση, μέρα δράσης των ΕΛΜΕ, Διδασκαλικών Συλλόγων και αναπληρωτών για το δημόσιο σχολείο και τους μόνιμους διορισμούς.

Να μπει τέλος στα μέτρα διάλυσης του δημόσιου σχολείου Διεκδικούμε τις αλλαγές που έχει ανάγκη η παιδεία και ο εκπαιδευτικός.

Loading...
  • europalso   ideascentral