Λάβαμε στο ipaidia, ένα μήνυμα από αναγνώστη, γονέα μαθητή και παθών με διακριση (Μεταλλιο) σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό   δεν θα μπορούσα να αφήσει ασχολίαστο  τον νόμο  4692/2020  Άρθρο 40 .Έ να Άρθρο κενό γράμμα  Χωρίς  Εφαρμογή. Δείτε αναλυτικά το σχόλιο του αναγνώστη, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ζητά έστω και τώρα αντιληφθούν στο Υπουργείο Παιδείας όταν νομοθετούν να διαβάζουν τις παρατηρήσεις και τα σχόλια την περίοδο της διαβούλευσης και να μην ψηφίζουν άρθρα χωρίς πεδίο εφαρμογής συνεχίζοντας την αδικία.

Ψηφίστηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Παιδείας ο Νομος 4692/2020 που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και  το Άρθρο 40 με  θέμα   << Εγγραφή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μαθητών Λυκείων που διακρίθηκαν σε διεθνείς επιστημονικούς διαγωνισμούς  που   μεταξύ άλλων ενέταξε και την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών>> .Όπως όμως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κάποιος ήταν μιά κίνηση χωρίς κανένα αντίκρισμα χωρίς περιεχόμενο  .

Ένα άρθρο που :

α.
Απο την μία μεριά απαγόρευσε  στους μαθητες με ευρωπαϊκή διάκριση (Μετάλλιο) σχολικών ετών 2017-18 και 2018-19 να κάνουν χρήση (παροτι είχαν δικαίωμα υποβολης μηχανογραφικού με το  ποσοστό του 10%)  με σχετική κακογραμμένη πρόβλεψη-απαγόρευση  στο άρθρο 138 παρ.(6) Έναρξη ισχύος του νόμου .
β. Από την άλλη λόγω πανδημίας να μην μπορεί   κανένας μαθητής στα επόμενα δύο χρόνια  να κάνει χρήση της διάταξης  αφού οι αντίστοιχοι Ευρωπαϊκοί  Διαγωνισμοί EUSO 2020 και 2021  ακυρώθηκαν λόγω κορονοϊού.
Οι παραπάνω παρατηρήσεις για την λανθασμένη διατύπωση στο άρθρο 138 παρ ότι έγιναν και κατά την δημόσια διαβούλευση του νόμου και μετά , ουδέποτε ελήφθησαν υπόψη,οπως και οι σχετικές επιστολές πρός την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κυρίες Κεραμέως και Ζαχαρακη  άλλα και προς τον εισηγητή  του Νομοσχεδίου κύριο Ανδριανό .
Επί τρία χρόνια αγωνιστήκαμε να διορθώσουμε αυτήν την αδικία ,όμως πάρα τις αλλαγές κυβερνήσεων και των Υπουργών Παιδείας η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τέτοια σοβαρά ζητήματα κατατείνουν στο ίδιο στρεβλό αποτέλεσμα  :  Η Αδικία εις Βάρος των Αρίστων Καλά Κρατεί όπως και η διαρροή  καταξιωμένων νέων  προς το εξωτερικό …