Το Γυμνάσιο Γενναδίου Ρόδου συμμετέχει ως εταίρος στο σχέδιο με κωδικό 2020-1-IT02-KA229-079016 και τίτλο «STEAM and Robotic: a new learning approach».

Όπως υποδηλώνουν και τα αρχικά του εν λόγω σχεδίου  (S=Science, T=Technology, E=Engineering, A=Art, M=Maths), στόχος είναι η ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων στους μαθητές, στα πλαίσια της διαθεματικής και διεπιστημονικής προσέγγισης. Πιο συγκεκριμένα, με τον σχεδιασμό και υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που διαπνέουν διάφορα γνωστικά αντικείμενα, οι συμμετέχοντες μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί στα πλαίσια των κοινών συναντήσεων, σχεδιάζουν και υλοποιούν από κοινού δραστηριότητες με τη χρήση έξυπνων συσκευών και λογισμικών που μετατρέπουν τη μαθησιακή διαδικασία σε ένα καινοτόμο, ευχάριστο και δημιουργικό ψηφιακό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Στο project συμμετέχουν τα εξής 6 σχολεία:

1.      Ιταλία, Istituto D’ Istruzione Superiore “Boccioni-Fermi”, Reggio Calabria

2.      Βουλγαρία, 1 SU “Pencho P. Slaveikov”, Sofia

3.      Κροατία, Srednja skola Ban Josip Jelacic, Zapresic

4.      Λιθουανία, Joniskio “Ausros” gimnazija, Joniskis

5.      Ελλάδα, Gymnasio Gennadiou, Rhodes

Η πρώτη συνάντηση μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών έλαβε χώρα στην Καλαβρία της Ιταλίας από 27 Σεπτεμβρίου ως 1 Οκτωβρίου 2021. Οι εκπαιδευτικοί που εκπροσώπησαν το σχολείο μας είναι η υποδιευθύντρια κ. Βισσαρίου Αικατερίνη και η εκπαιδευτικός κ. Αναστασία Μούτσικα.

Αφού έγινε μια εισαγωγική γνωριμία και παρουσίαση των σχολείων και των εκπαιδευτικών συστημάτων των συμμετεχόντων χωρών, παιδιά και εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν καθημερινά στα εργαστήρια του σχολείου υποδοχής και ήρθαν σε επαφή με πρωτότυπο ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό όπως, για παράδειγμα, τη χρήση του λογισμικού Arduino στη Ρομποτική και την εκπαίδευση, παιχνίδια ρόλων, δημιουργία ηλεκτρολογικών και μηχανικών συστημάτων, χρήση εκτυπωτή 3D κλπ. Κοινή διαπίστωση ήταν η ουσιαστική αλληλεπίδραση και γόνιμη συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων, σε πλαίσιο αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού.

Από το Γυμνάσιο Γενναδίου, τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο ERASMUS +