Γιατί ανισότητες εις βάρος εκείνων που σπούδασαν ή παρακολούθησαν Master μονοετές ;

Στο υπό κατάθεση τροπολογία με θέμα την επιλογή στελεχών, στην Παράγραφο Δ΄: Αποτίμηση κριτηρίων επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης, Προϊσταμένων ΚΕΔΔΥ και Διευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ., αναφέρεται ότι Το άρθρο 14 του ν. 3848/2010 (Α΄ 71), αντικαθίσταται ως ακολούθως:

Τα Master μπορεί να είναι διετούς ή μονοετούς διάρκειας.

Εάν το βασικό πτυχίο είναι διάρκειας 3 ετών (Bachelor), τότε υποχρεωτικά το Master είναι διετές. Σε άλλη περίπτωση, όπως κυρίως συμβαίνει με τους απόφοιτους των ελληνικών ΑΕΙ & ΑΤΕΙ, τα οποία όλα παρέχουν τουλάχιστον σπουδές τετραετούς διάρκειας, στο δεύτερο επίπεδο, το Master μπορεί να είναι μονοετές.

Ο στόχος είναι να υπάρχει ένα σύστημα ακαδημαϊκών τίτλων οι οποίοι εύκολα αναγνωρίζονται και συγκρίνονται, ένα σύστημα σώρευσης και μεταφοράς μονάδων (ECTS), το οποίο θα διευκολύνει την κινητικότητα των σπουδαστών, των διδασκόντων και των ερευνητών, τη συνεργασία, καθώς και την ευρωπαϊκή διάσταση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση:

Είναι προφανές ότι το προσχέδιο που τέθηκε προς συζήτηση, έρχεται σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές διακηρυγμένες προθέσεις και συνθήκες, και δημιουργεί ανισότητες εις βάρος εκείνων που σπούδασαν ή παρακολούθησαν Master μονοετές

Αυτό το προσχέδιο όπως καταλαβαίνετε πέρα από το ότι είναι άδικο είναι και παράνομο.

Αναγνώστρια

ip[
Exit mobile version