"Για τα κριτήρια διορισμών ΕΕΠ -ΕΒΠ στην ειδική αγωγή"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/12/2018 - 12:51 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Μετά τη σύγκληση της Ολομέλειας των Προέδρων το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου όπου παρέστησαν συνολικά 8 πρόεδροι Περιφερειακών Συλλόγων και 2 μέλη του Δ.Σ. Περιφερειακών Συλλόγων ως εκπρόσωποι των προέδρων κατόπιν γραπτής εξουσιοδότησης, όπως ορίζεται στο καταστατικό της Ομοσπονδίας ( άρθρο 41 παρ.4 ) ελήφθησαν κατά πλειοψηφία οι ακόλουθες αποφάσεις σε σχέση με τα βασικά κριτήρια των μόνιμων του Ε.Ε.Π. & του Ε.Β.Π. στην ειδική αγωγή:

ΠΟΣΕΕΠΕΑ

1)Προσμέτρηση του συνόλου της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών σε δομές της , της Γενικής Εκπαίδευσης και στα Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. (Κ.Ε.Σ.Υ.) με αυξημένη μοριοδότηση ανά μήνα προϋπηρεσίας, θεώστε να αποτελέσει το κυρίαρχο κριτήριο διορισμού.

2) Το τυπικό προσόν πρόσληψης να είναι το βασικό πτυχίο για όλους τους κλάδους.

3) Να υπάρξει ένας Πίνακας για όλους τους κλάδους Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. σε συνεργασία τόσο με τους Περιφερειακούς Συλλόγους όσο και με τους Αιρετούς Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. αναμένοντας τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση τόσο με τα κριτήρια διορισμών όσο και με την ποσοστιαία κατανομή που θα γίνει, θα βρίσκεται σε εγρήγορση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υ.Π.Π.Ε.Θ. και στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Δεν θα επιτρέψουμε να μη μας δοθεί το ποσοστό που αναλογεί στους κλάδους μας κάτι που θα αποτελέσει και την έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς μας στην εκπαίδευση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Κλείνοντας, επισημαίνουμε ότι η Ομοσπονδία θα εξειδικεύσει περαιτέρω τις προτάσεις της σε σχέση με τα κριτήρια διορισμών του Ε.Ε.Π. & του Ε.Β.Π. μόλις αυτά ανακοινωθούν και δοθούν σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Παιδείας.

Loading...
  • europalso

    ideascentral