"Για τα δίκαια αιτήματα των αναπληρωτών"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/03/2018 - 12:40 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Β' ΕΛΜΕ Αθήνας – Οι είναι οι συνάδελφοί μας που έχουν εγκαταλείψει οικογένειες και σπίτια για να υπηρετήσουν το δημόσιο σχολείο στις εσχατιές της χώρας, που κάθε Ιούνιο απολύονται και κάθε Σεπτέμβρη αν έχουν την τύχη να ξαναδουλέψουν πρέπει μέσα σε 2 μέρες να παρουσιαστούν στην περιοχή που προσλαμβάνονται, συχνά ταξιδεύουν με μια βαλίτσα για άλλη περιοχή της χώρας.

Είναι οι συνάδελφοί μας που έμειναν άστεγοι την αρχή της χρονιάς στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, είναι οι συνάδελφοί μας που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή τους αρνούνται το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία και τους καταδικάζουν στη μόνιμη αναπλήρωση, στην εργασιακή ομηρία και την ανασφάλεια. Είναι οι συνάδελφοι μας που αναπληρώνουν τον εαυτό τους αλλάζοντας κάθε χρόνο σχολεία μαθητές συναδέλφους, που έχουν μόνο 15 ημέρες αναρρωτική άδεια κάθε χρόνο και υποχρεούνται σε παραίτηση αν έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, είναι η συνάδελφοι που κάθε χρόνο υποχρεούνται να προσκομίσουν βεβαίωση από παθολόγο και ψυχίατρο και κάθε χρόνο υποχρεούνται να κάνουν ακτινογραφία.

Είναι οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές που κατά χιλιάδες συμμετείχαν στις μαζικότατες κινητοποιήσεις σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και στις μεγάλες πόλεις σ΄όλη τη χώρα δείχνοντας το πείσμα και την αποφασιστικότητα τους να διεκδικήσουν μαζί με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς μαζικούς διορισμούς, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, μορφωτικά δικαιώματα για τους μαθητές μας.

Μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί διεκδικούμε

Μόνιμους μαζικούς για την κάλυψη όλων των κενών (γενική και ειδική), με βάση την ημερομηνία απόκτησης πτυχίου και την προϋπηρεσία.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις
Άμεση κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες. Άμεση καταβολή των μισθών των αναπληρωτών όλων των φάσεων. Έγκαιρη καταβολή του μισθού κάθε 1η του επόμενου μήνα.

Σύσταση οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες και τα διδακτικά αντικείμενα του σχολείου.
Πλήρη διαφάνεια και έγκαιρη καταγραφή και κοινοποίηση των λειτουργικών κενών. Προσλήψεις αναπληρωτών μόνο όπου προκύπτουν έκτακτες ανάγκες, με δωδεκάμηνες συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Προσλήψεις μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.
Κατάργηση της ωρομισθίας, του θεσμού των ΑΜΩ και της ελαστικής εργασίας. Πλήρη υπολογισμό ενσήμων και προϋπηρεσίας σε ημέρες απεργίας, αναρρωτικές άδειες και άδειες εγκυμοσύνης. Προστασία της μητρότητας των αναπληρωτριών συναδελφισσών με πλήρη καταβολή του μισθού τους.
Άμεση κατάργηση του ενδεχομένου απόλυσης –με απόφαση των οικείων ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ– των αναπληρωτών σε περίπτωση εξάντλησης της δεκαπενθήμερης αναρρωτικής άδειας λόγω ασθένειας ή προβλημάτων υγείας. Εξίσωση αδειών μονίμων και αναπληρωτών. Άμεση κατάργηση της ρύθμισης Αρβανιτόπουλου για αυθαίρετη μεταφορά των αναπληρωτών σε άλλη διεύθυνση από αυτήν της πρόσληψης και τοποθέτησης.

Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και για όλους τους ανέργους. Επιδότηση ενοικίου, θέρμανσης, σίτισης, δωρεάν μετακίνησης.

Προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας για τα χρόνια εργασίας. Κατάργηση του ορίου της επταετίας στον υπολογισμό της προϋπηρεσίας και της μισθολογικής εξέλιξης των αναπληρωτών.

Αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, αναγνώριση της διετίας 2016 – 2017 στη μισθολογική εξέλιξη.
Έκδοση πάσο με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας για 50% έκπτωση στα ΜΜΕ.

Κάλυψη όλων των κενών τώρα με τις αντίστοιχες ειδικότητες. Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο.
15 μαθητές ανά τμήμα στα Νηπιαγωγεία, Α και Β Δημοτικού, 20 στις υπόλοιπες τάξεις Δημοτικού και Γυμνασίου, ως 15 ανά κατεύθυνση και 10 ανά εργαστήριο. Υπεύθυνος δάσκαλος ανά 50 μαθητές στο ολοήμερο.

Να λειτουργήσουν παντού και άμεσα τα αναγκαία Ειδικά Σχολεία, Τμήματα Ένταξης και Τάξεις Υποδοχής.
Κάλυψη όλων των αιτήσεων για παράλληλη στήριξη με ένα δάσκαλο/α ανά παιδί.
Πρόσληψη αναπληρωτών σε ΟΛΑ τα κενά σε μία φάση, ώστε να είναι στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου. Τοποθέτησή τους με διαφανή και αντικειμενική διαδικασία. Δυνατότητα αμοιβαίας μετάθεσης καθώς και δυνατότητα μετακίνησης για σοβαρούς λόγους υγείας.
Όχι στον κατακερματισμό των αναπληρωτών με βάση τα προσοντολόγια

Πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών. Να μπορούν να εκπροσωπούν τον κλάδο ως αιρετά μέλη των Δ.Σ., των διδασκαλικών συλλόγων και των ΕΛΜΕ, καθώς επίσης και των ομοσπονδιών της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τους μόνιμους συναδέλφους. Ζητάμε την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας, των ενσήμων και την πλήρη καταβολή του μισθού τους κατά την διάρκεια της χορήγησης συνδικαλιστικής άδειας.

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 16/3 με στάσεις εργασίας 8πμ με 11πμ από το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ, 11πμ με 2μμ από ΟΛΜΕ και 3ρη στάση εργασίας ανάλογα με το ωράριο των συναδέλφων για τα εσπερινά σχολεία από το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ.

Αναπληρωτές και διαδηλώνουμε στο Υπουργείο στη 1μ.μ.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso