Φοιτήτρια: «Απαράδεκτη η απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ για τους τίτλους σπουδών που αποκτήθηκαν εξ αποστάσεως»

Στις 14-07-2020 και εντελώς ξαφνικά, ο Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών & Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του την απόφασή του περί επικαιροποίησης του πλαισίου αναγνώρισης αλλοδαπών τίτλων σπουδών που αποκτήθηκαν με σπουδές εξ αποστάσεως.

Καταγγελία από Φοιτήτρια εξ αποστάσεως προγράμματος

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, για να αναγνωριστεί στο ελληνικό κράτος ένας τίτλος σπουδών που αποκτήθηκε εξ αποστάσεως « ο τόπος των δια ζώσης γραπτών εξετάσεων και των ομαδικών συναντήσεων, θα πρέπει να είναι στο εξής η έδρα του Πανεπιστημίου ή οποιοδήποτε άλλο εξεταστικό κέντρο στη χώρα της έδρας του Πανεπιστημίου», αναιρώντας με τον τρόπο αυτό την ουσία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση εδώ και χρόνια εξυπηρετεί χωρίς κανένα πρόβλημα εκείνους που εργάζονται στην επαρχία, εκείνους που δεν γνωρίζουν που θα εργάζονται την επόμενη χρονιά για να δεσμευτούν σε ένα πρόγραμμα απόκτησης τίτλου σπουδών με δια ζώσης παρακολουθήσεις. Έδινε την ευκαιρία στον κόσμο αυτό να αποκτά πολύτιμα ακαδημαϊκά προσόντα, που δε θα μπορούσε να αποκτήσεις υπό άλλες συνθήκες. Οι συνεδρίες όπως και οι διαλέξεις γινόντουσαν με τη βοήθεια διαδικτυακών πλατφορμών και εργαλείων, με τις γραπτές εξετάσεις να διενεργούνται κανονικά σε εξεταστικά κέντρα των αλλοδαπών Πανεπιστημίων σε μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας.

Η απόφαση αυτή έφερε τα πάνω-κάτω στη ζωή και στον προγραμματισμό χιλιάδων εξ ημών. Εμείς που σε αυτές τις εποχές στερούμαστε και δανειζόμαστε για να αποκτήσουμε ακαδημαϊκά προσόντα. Εμείς που ήδη φοιτούμε σε προγράμματα τα οποία έχουμε «χρυσοπληρώσει» και κινδυνεύουν να μην έχουν καμία ισχύ στην Ελλάδα. Εμείς που έχουμε εγγραφεί και δεσμευτεί οικονομικά σε προγράμματα που δεν θα είμαστε ικανοί να εκπονήσουμε.

Καλούμε την Πολιτεία να αναγνωρίσει τους κόπους μας. Ζητούμε την ανάκληση της απόφασης του ΔΟΑΤΑΠ για να έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε τις σπουδές μας. Ζητούμε να μπει ένα τέλος στον εμπαιγμό της ζωής και της καριέρας μας.

 

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !