Αυξάνονται οι τους επειδή δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο στη φοιτητική εστία.

Αναλυτικότερα, μετά την καταγγελία της τελειόφοιτης του τμήματος Νοσηλευτικής, Έλλη Μάτιου, η οποία κατήγγειλε ότι δεν της δίνουν το πτυχίο της, γιατί δεν έχει να πληρώσει 270 ευρώ για τη φοιτητική μέριμνα, πολλοί ήταν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που ανέφεραν ότι είναι στην ίδια κατάσταση.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες υπάρχουν περιπτώσεις σπουδαστών που χρωστάνε από 600 έως 1000 ευρώ για να μένουν σε φοιτητικές εστίες που τα δωμάτια είναι γεμάτα μούχλα.



Όπως αναφέρει η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», προσπάθησε να επικοινωνήσει με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να πάρει απαντήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, ζητώντας μάλιστα να βγει κάποιος υπεύθυνος να μιλήσει για την κατάσταση που επικρατεί.

Από τη μεριά του ιδρύματος δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση και έτσι εστάλη απλά ένα Δελτίο Τύπου, το οποίο αναφέρει ότι το ζήτημα της φοιτήτριας, Έλλη Μάτιου λύθηκε και ότι θα πάρει κανονικά το πτυχίο της.

Η καταγγελία της φοιτήτριας και η άθλια κατάσταση στις εστίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πρόκειται για τη δεύτερη καταγγελία που γίνεται από φοιτητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και βλέπει το φως της δημοσιότητας.

«Βγαίνουν 150 ευρώ κάθε χρόνο για τα δίκλινα και 400 ευρώ για τα μονόκλινα δωμάτια. Αυτό το ποσό δεν είναι καθόλου μικρό εντέλει, γιατί εμείς κάθε χρόνο στις φοιτητικές εστίες περνάμε από αυστηρά κοινωνικοοικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια. Το κόστος αυτό είναι δυσβάσταχτο για πολλούς φοιτητές και τις οικογένειές τους. Υπήρχε ακόμη μία άλλη περίπτωση ενός συμφοιτητή μου κι άλλης μίας συναδέλφου. Εμείς οι φοιτητές έχουμε κάνει πολλές συνελεύσεις και έχουμε πάρει αποφάσεις κι είμαστε αντίθετοι με αυτόν τον εσωτερικό κανονισμό, καθώς δεν θέλουμε οι σπουδές μας να είναι εμπόρευμα. Θεωρώ ότι είναι άδικο ένα χαράτσι να είναι προϋπόθεση για να μπορεί ένας φτωχός φοιτητής να πάρει το πτυχίο του», ανέφερε χαρακτηριστικά η φοιτήτρια.

Η Έλλη Μάτιου παρουσίασε με φωτογραφίες την κατάσταση των φοιτητικών εστιών που είναι δωμάτια γεμάτα υγρασία και μούχλα, με αποτέλεσμα η ίδια να αρρωστήσει.

Στο τέλος η φοιτήτρια τόνισε ότι: «Το ζήτημα δεν είναι να βρεθούν τα χρήματα. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχουν επικοινωνήσει και μου λένε να με βοηθήσουν και με συγκινεί πάρα πολύ αυτό και το εκτιμώ, αλλά τι θα γίνει, κάθε τρεις και έξι μήνες θα βγαίνουμε στα κανάλια; Εμείς αυτό που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι οι σπουδές μας δεν είναι εμπόρευμα. Δεν είμαστε πελάτες στα πανεπιστήμιά μας, θέλουμε δωρεάν παιδεία».