Φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών – Τροποποιήσεις αιτήσεων στο opsyd

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

Σε νέες επαφές που είχε σήμερα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπ/κων Π.Ε. Με το Υπουργείο Παιδείας ζητήσαμε διευκρινίσεις για τις αλλαγές στα νηπιαγωγεία, για τις προσφυγικές δομές, για το μέγεθος των φάσεων και για τον opsyd.

ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ:
Συγκεκριμένα ρωτήσαμε ευθέως εάν οι αλλαγές αυτές έχουν στόχο την στα ενιαίου τύπου ολοήμερα νηπιαγωγεια στο απογευματινό – προαιρετικό τμήμα (13.00 – 16.00). Η απάντηση που μας δόθηκε ήταν κάθετη ότι δεν πρόκειται να συμβεί αυτό και ότι ο εκπαιδευτικός που θα διδάσκει στο απογευματινό τμήμα θα συμπληρώνει 1 ώρα από το πρωινό τμήμα, οπότε θα υπάρχουν 2 νηπιαγωγοί πλήρους ωραρίου που θα χωρίζουν όλο το πρόγραμμα στη μέση.
Επίσης, αφού με την νέα Υπουργική απόφαση δεν είναι υποχρεωτική η φοίτηση όλων των μαθητών στα ενιαίου τύπου ολοήμερα νηπιαγωγεία, ρωτήσαμε εάν δρομολογείται η συνένωση 2-3 ολοήμερων τμημάτων σε 1 με σκοπό την εξοικονόμηση αναπληρωτών. Για παράδειγμα αν 3 κοντινά νηπιιαγωγεία έχουν από 6 παιδιά στο ολοήμερο τμήμα, αν το υπουργείο στοχεύει να δημιουργηθεί ένα ολοήμερο τμήμα σε ένα από αυτά για να προσληφθεί 1 εκπαιδευτικός αντί για 3.. Η απάτηση ήταν και πάλι αρνητική τονίζοντας ότι το κάθε νηπιαγωγείο θα έχει αποκλειστικά το ολοήμερό του και δε θα χαθεί καμία θέση αναπληρωτή, εφόσον βέβαια συμπληρώνει τον απαιτούμενο αριθμό παιδιών.
ip[
Exit mobile version