Έρχονται κι άλλα πανεπιστήμια στην Ελλάδα – Δείτε από πού

Νικη Κεραμέως για τον ρόλο των ΑΕΙ στην εισαγωγή φοιτητών και την αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, το επόμενο βήμα για την ενίσχυση των

, ήτοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Νικόλαος Παπαϊωάννου, β. του αρχαιότερου ΑΕΙ, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθανάσιος-Μελέτιος Δημόπουλος, γ. ενός Πολυτεχνείου, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Ανδρέας Μπουντουβής και δ. ενός Περιφερειακού ΑΕΙ, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης.

Η ελληνική αντιπροσωπεία θα λάβει μέρος τη Δευτέρα το πρωί σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης με μέλη του οργανισμού Universities UK International, αρμόδιου για την εξωστρέφεια και τη διεθνοποίηση των βρετανικών Πανεπιστημίων. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον νομπελίστα καθηγητή Οικονομικών κ. Χριστόφορο Πισσαρίδη και στη συνέχεια με Έλληνες ακαδημαϊκούς της διασποράς, με στόχο την παρουσίαση των αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας και τις ευκαιρίες που άνοιξε ο νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ «Νέοι Όρίζοντες». Στις συνεδριάσεις θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των σπουδαιότερων βρετανικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης μεταξύ των οποίων τα Πανεπιστήμια Οξφόρδης, Cambridge, Imperial, King’s, London School of Economics (LSE), Queen Mary, University College London (UCL), Birmingham, Bristol, Cardiff, Durham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Nottingham, Southampton, Warwick.

Την Τρίτη, η Υπουργός θα επισκεφθεί ελληνικά σχολεία του Λονδίνου και στη συνέχεια θα συναντήσει τη νέα Βρετανίδα Υπουργό Παιδείας, Gillian Keegan.

ip[
Exit mobile version