Έρχεται το Τέλος εγγραφής στα Πανεπιστήμια;

Η συζήτηση για την ανώτατη εκπαίδευση έχει ξεκινήσει με την κατάθεση και του νομοσχεδίου για τις πρυτανικές εκλογές στα ΑΕΙ αμέσως μετά το Πάσχα.


Όπως γράφει η Ελευθερία του Τύπου, στο πλαίσιο αυτό, πανεπιστημιακοί και ερευνητές που κάνουν έρευνα αιχμής στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό κάνουν με αφορμή και το «κόστος έγγραφης» που αλλάζει την ορολογία των διδάκτρων στις μεταπτυχιακές σπουδές που προσφέρουν τα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας.
Μήπως λοιπόν, αναρωτιούνται πανεπιστημιακοί, ένα μικρό ποσό εγγραφής ετησίως, όπως γίνεται στα κρατικά πανεπιστήμια πολλών χωρών της ΕΕ, έλυνε τελικά πολλά προβλήματα;

«Με ετήσιο Τέλος Εγγραφής 400 (200Χ2) Ευρώ το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα είχε ίδια ετήσια έσοδα 8 εκατομμύρια Ευρώ, δηλαδή διπλάσιο ποσο από την κρατική ετήσια επιχορήγηση!!

Το μπορεί να αποτελέσει και αντικείμενο χορηγιών στους άριστους η στους άπορους φοιτητές από την ιδιωτικό τομέα (τράπεζες, επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, ελληνική διασπορά, κληροδοτήματα κλπ).

Η θεσμοθέτηση του Τελους Εγγραφής μπολιάζει την ελληνική κοινωνία με την υπεύθυνη συμμετοχική στάση στην εκπαίδευση, με τον υγιή συναγωνισμό για τις χορηγίες και τα βραβεία και βέβαια βοηθά στην ποιότητα σπουδών και έρευνας» καταλήγει

ip[
Exit mobile version