Επιστολή επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008 προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/04/2018 - 11:00 | Author: Newsroom Ipaidia

Επιστολή επιτυχόντων 2008 προς τον Πρωθυπουργό και τον : Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Αξιότιμε κύριε Υπουργέ της Παιδείας,Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών αποφάνθηκε τη δικαίωση εκπαιδευτικών κατόπιν γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008, που έχασαν τις θέσεις διορισμού τους κατά τα παλαιότερα έτη. Ως δικαιωθέντες εκπαιδευτικοί με παιδαγωγική και γνωστική εμπειρία αδυνατούμε  να αντιληφθούμε μια ενδεχόμενη εχθρική ενέργεια απέναντι σε πολίτες μιας δημοκρατικής χώρας που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Σε μια εποχή, όπου ομολογουμένως υπάρχουν χιλιάδες εκπαιδευτικών, όπως άλλωστε έχουν αναφέρει επανειλημμένως όλοι οι Υπουργοί Παιδείας, καλούμε την Κυβέρνηση να τηρήσει την έννοια της Δικαιοσύνης, της Διαφάνειας και της Αξιοκρατίας, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και ειδικά των μαθητών ανά την Ελλάδα. Με αυτή την απόφαση διασφαλίζεται η αξιοκρατία στους διορισμούς εκπαιδευτικών και εμείς, ως δικαιωθέντες από τα ελληνικά δικαστήρια, αιτούμαστε να αποκατασταθεί η αδικία χρόνων (από το 2008 έως σήμερα) και η Αξιοκρατία.

Είμαστε πεπεισμένοι πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα ταχτεί κατά πολιτών που έχουν δικαιωθεί μέσω της Δικαιοσύνης. Άλλωστε, σύμφωνα με το άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος (όπως αναθεωρήθηκε το έτος 2001), «η διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις. Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής γεννά ευθύνη για κάθε αρμόδιο όργανο, όπως νόμος ορίζει.

Νόμος ορίζει τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης της διοίκησης». Αναμένουμε την απόφαση, η οποία θα συνάδει με το κοινό αίσθημα της δικαιοσύνης!

Δικαιωθέντες εκπαιδευτικοί του Α.Σ.Ε.Π. Εκπαιδευτικών 2008

Loading...




  • europalso   ideascentral