Επεισόδια και χημικά στη συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο Σύνταγμα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/01/2019 - 15:34 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Σύνταγμα, στην πορεία των ενάντια στο νέο σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές χτυπούν τις κλούβες των ΜΑΤ που υπάρχουν στο σημείο, ενώ οι αστυνομικοί απαντούν με ρίψη χημικών και χειρομβοβίδες κρότου λάμψης.

Εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητες, με σύνθημα «Κάντε ωρομίσθιο τον υπουργό Παιδείας να πάει να δουλέψει στους Φούρνους Ικαρίας», διαμαρτύρονται και ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου το οποίο ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί σήμερα αλλά έπειτα από απόφαση της Συνόδου των Προέδρων της Βουλης αναβάλλεται για την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έως τώρα για το νέο σύστημα διορισμών προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα είναι το πτυχίο τους και η προϋπηρεσία και το άλλο 50% η κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.α.).

Δάσκαλοι και καθηγητές διαμηνύουν ότι το εν λόγω σύστημα που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει το πτυχίο τους και παράλληλα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

Loading...
  • europalso   ideascentral