Ενστάσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/10/2016 - 12:44 | Author: Newsroom Ipaidia

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας επανεξετασθούν περιπτώσεις των αδυνάτων προς φοίτηση, οι οποίοι δεν πέρασαν στην πρώτη φάση των . Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν ένσταση μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου.

Φέτος υποβλήθηκαν 12.318 αιτήσεις από τις οποίες έγιναν δεκτές και εξετάστηκαν οι 11.762 (οι υπόλοιπες 556 αιτήσεις υποβλήθηκαν από μη δικαιούχους μετεγγραφής) και οι επιτυχόντες ανέρχονται στους 5.169, δηλ. ποσοστό 44%.

Ο αριθμός των αιτήσεων ήταν αυξημένος κατά 2.204 σε σχέση με πέρυσι. Κάτι που δείχνει ότι η κρίση δυσχεραίνει τη φοίτηση σε ΑΕΙ πολλών νέων ανθρώπων.

Επίσης, με την τροπολογία που πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία από την Βουλή πριν από τρεις ημέρες, γίνεται νομικά δυνατή η χορήγηση 2700 υποτροφιών κοινωνικού χαρακτήρα από το ΙΚΥ.

Η δυνατότητα αυτή είχε αφαιρεθεί από το άρθρο 40 του ν. 4186/2013 επί υπουργίας Κ. Αρβανιτόπουλου. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται η πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης «Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» προς το ΙΚΥ, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

Διαβούλευση με ΑΕΙ για χρηματοδότηση σπουδών LGBT προσφύγων, μεταναστών, Ρομά, ψυχικά ασθενών
Ξεκινά η διαδικασία διαβούλευσης με τα ΑΕΙ για την αξιολόγηση των προτάσεων τους που αφορούν την υποστήριξη δομών κοινωνικής μέριμνας με στόχο την ενίσχυση φοιτητών που ανήκουν σε Ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες και Άτομα με Αναπηρίες, ανακοινώθηκε σήμερα από το υπ. Παιδείας .

Μέσω του ΕΣΠΑ θα δοθεί το ποσό των 21 εκατομμυρίων ευρώ , στα ΑΕΙ (600.000 ευρώ το κάθε Ιδρυμα) για την έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών για ΕΚΟ και ΑΜΕΑ πρόσφυγες, μετανάστες, ομογενείς- παλλινοστούντες, αλλοδαποί φοιτητές ρομά, LGBT, τοξικοεξαρτημένοι, ψυχικά ασθενείς.

Loading...
  • europalso

    ideascentral