Ενημέρωση για τις προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/09/2018 - 11:36 | Author: Newsroom Ipaidia

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ -Αγαπητοί Συνάδελφοι,Τη Τρίτη 18/9/18 12.00μμ θα γίνει ΠΥΣΕΕΠ για την τοποθέτηση όλου του ΕΕΠ σε , ΕΔΕΑΥ και . Την ανακοίνωση των τοποθετήσεων θα βγάλει η Περιφέρεια τη Τρίτη αργά ή Τετάρτη καθώς και τη διαδικασία πρόσληψης.

Εριφύλη Διαμαντοπούλου
Σχολική Νοσηλεύτρια
Αιρετή εκπρόσωπος ΕΕΠ στο ΠΥΣΕΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

Κάθε καθυστέρηση αφορά καθαρά διαδικαστικούς και τεχνικούς λόγους καθώς είναι αδύνατο να γίνουν οι όλων των αναπληρωτών μαζί. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να κερδηθεί χρόνος από κάθε πιθανό εμπόδιο (που πάντα παρουσιάζονται) και από το σύνολο των υπαλλήλων της περιφέρειας και από το ΠΥΣΕΕΠ.

Επίσης, σήμερα επισκέφτηκε τη περιφέρεια η Υφυπουργός Παιδείας Κα Τζούφη και είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε κάποια θέματα που αφορούν την Ειδική Αγωγή.

Από αυτά που είπε η κα Τζούφη είναι ότι οι αιτήσεις για συνοδούς σε και ΠΕ 25 είναι πάρα πολλές για να καλυφθούν όλες (αν και καλύφθηκαν όλες οι εγκρίσεις για ΕΒΠ στη περιφέρειά μας).

Πρόθεση του υπουργείου είναι να καλυφθούν τα σχολεία από σχολικούς νοσηλευτές που θα καλύπτουν τις ανάγκες του σχολείου ως σύνολο και όχι μεμονωμένων μαθητών. Εάν υπάρξει ανάγκη σε κάποια σχολεία (π.χ λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας κάποιων μαθητών) θα γίνεται αίτημα από το σχολείο με αιτιολόγηση για να τοποθετηθεί και 2ος σχολικός νοσηλευτής. Το ίδιο θα ισχύει και για το ΕΒΠ.

Για το λόγο αυτό οι συνάδελφοι καλό θα είναι εάν κρίνουν ότι δεν είναι δυνατό να καλύψουν τις ανάγκες μαθητών σχολείου που έχουν τοποθετηθεί να συνεργάζονται με το διευθυντή του σχολείου τους προκειμένου να αιτιολογήσουν ένα αίτημα τοποθέτησης και άλλου αναπληρωτή. Η κα Τζούφη επίσης είπε ότι προτίθενται να θέσουν κριτήρια για τη πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών τα οποία θα διαμορφώσουν σε συνεργασία με ΕΝΕ και εκπροσώπων σχολικών νοσηλευτών.

Η Κα Τζούφη ανέφερε ότι θα γίνουν προσλήψεις για μόνιμο προσωπικό ΕΕΠ και ΕΒΠ στην Ειδική αγωγή σε άμεσο χρονικό διάστημα και για το λόγο αυτό ζήτησαν προτάσεις από φορείς και Περιφερειακές διευθύνσεις για τη σύσταση και τον αριθμό νέων οργανικών θέσεων στα σχολεία.
Τέλος, σήμερα το Συμβούλιο Επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης καταμέτρησε τα συνολικά μόρια των υποψήφιων συντονιστών και θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα.

Συντονιστές Ειδικής Αγωγής στη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τις 4 θέσεις που υπάρχουν και με βάση τα μόριά τους που καταμετρήθηκαν είναι οι εξής:

– Ευκαρπίδης Πολυχρόνης με 42,60 μόρια
– Μπότσας Γιώργος με σύνολο 40,93
– Μπίνιας Νικόλαος με σύνολο 39,63
– Γκουβατζή Αναστασία με σύνολο 39,17
Εάν υπάρξει κάποια αλλαγή θα γίνει ανακοίνωση.

Συνιστώ ψυχραιμία και ηρεμία σε όλους, καθώς είναι γεγονός ότι είναι θέμα λίγων ημερών πλέον η όλη διαδικασία των προσλήψεων και για το ΕΕΠ.
Εύχομαι καλή τοποθέτηση σε όλους και μια δημιουργική, χαρούμενη χρονιά!

Πριν κλείσω θα ήθελα να απευθυνθώ στους μόνιμους συναδέλφους ΕΕΠ και ΕΒΠ σχετικά με τις εκλογές αιρετών εκπροσώπων σε ΚΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ που επίκεινται το Νοέμβριο (7/11/2018) και οι αιτήσεις γίνονται μέχρι και τις 27/9/2018. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότεροι συνάδελφοι σε αυτές τις εκλογές για να στηρίξουν την παρουσία και θέσεις μας στα υπηρεσιακά συμβούλια. Να σκεφτούν λοιπόν όλοι σοβαρά την παρουσία τους σε ένα τέτοιο συμβούλιο και να θέσουν υποψηφιότητα. Πιστεύω ότι όλοι θα πρέπει κάποια στιγμή να περάσουμε από μια τέτοια θητεία η οποία μας μαθαίνει, δίχως άλλο, πολλά και σημαντικά πράγματα.

Loading...


  • europalso   ideascentral