Εμβολιασμοί: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς

: Την Τετάρτη 21 Απριλίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους εκπαιδευτικούς και για τους πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 55 με 59 ετών.

Επίσης, την Τετάρτη 21 Απριλίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους και για τους πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 55 με 59 ετών. Στις 24 Απριλίου θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα 50 με 54.

Από την Παρασκευή 16 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 19 Απριλίου, σταδιακά θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επόμενη ομάδα με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου ηλικίας 18-59 ετών. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν 800.000 πολίτες.

Από το περασμένο Σάββατο έχει ανοίξει η πλατφόρμα και πλέον όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60 με 64 που έως τώρα εμβολιάζονταν μόνο με το σκεύασμα της , μπορούν να εμβολιαστούν με όλα τα εμβόλια.

Στη χώρα μας έχουν γίνει πάνω από 2,2 εκατ. με μια τουλάχιστον δόση, αριθμός που αντιστοιχεί σε εμβολιαστική κάλυψη 14%. Και με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 743.000 πολίτες, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 7%.

Για την απόφαση της επιτροπής εμβολιασμών σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca το οποίο θα χορηγείται σε πολίτες άνω των 30 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» προσαρμόστηκε αμέσως σε αυτή την απόφαση ώστε να συνεχίσει ο εμβολιασμός στις συγκεκριμένες ηλικίες.

 

 

ip[
Exit mobile version