ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ  «ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ».

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά κρίσιμες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η ελληνική κοινωνία εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, σας αποστέλλει την παρούσα επιστολή προκειμένου να ζητήσει τη συνδρομή και διαμεσολάβηση της Ομοσπονδίας για την οικονομική υποστήριξη και παροχή όλων των κατάλληλων μέσων στους μαθητές και τις οικογένειές τους, από το Υπουργείο Παιδείας.

Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής έχει λάβει γνώση αναφορών από εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ για την ύπαρξη πολλών οικογενειών στην Αττική που αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά στην αγορά του απαραίτητου ηλεκτρονικού εξοπλισμού ή στη σύνδεση στο Διαδίκτυο, προκειμένου να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους τη δυνατότητα , συμβουλευτικής και υποστήριξης.

Έτσι, πολλοί μαθητές τόσο της Γενικής όσο και της Ειδικής Εκπαίδευσης βρίσκονται αυτή τη στιγμή ουσιαστικά εκτός της εκπαιδευτικής και υποστηρικτικής διαδικασίας. Επιπροσθέτως, υφίστανται συνάδελφοι που στερούνται για οικονομικούς λόγους των απαραίτητων ηλεκτρονικών μέσων ή της πρόσβασης στο Διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να εκπληρώσουν το παιδαγωγικό ή υποστηρικτικό τους καθήκον.

Με χαρά διαβάσαμε σήμερα Παρασκευή 03-04-2020, την πρόθεση του Υπουργείου για χορήγηση τάμπλετ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που αποδεδειγμένα στερούνται των βασικών μέσων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ωστόσο, θεωρούμε ότι το μέτρο αυτό δεν είναι επαρκές και θα πρέπει να συνοδευτεί από τη χορήγηση κουπονιού σε μαθητές και συναδέλφους για τη σύνδεση με το Διαδίκτυο.

Επιπλέον, προτείνουμε να διευκρινιστεί από το Υπουργείο ποιοι συνάδελφοι και οικογένειες δικαιούνται εξοπλισμού ή ενός τέτοιου έκτακτου επιδόματος και θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί σε όλες τις οικογένειες που αποδεδειγμένα διαβιούν κάτω από το όριο φτώχειας ή διαθέτουν πολύ χαμηλό φορολογητέο εισόδημα. Επίσης, σε όσες οικογένειες έχουν ήδη ενημερώσει τη Διεύθυνση του σχολείου που φοιτούν τα παιδιά τους ότι δεν διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό ή ακόμη γνωρίζει η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί ότι η συγκεκριμένη οικογένεια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Παράλληλα, θεωρούμε απαράδεκτο τον όρο που έθεσε το Υπουργείο για επιστροφή του εξοπλισμού από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μετά το τέλος της κρίσης της πανδημίας, δεδομένου ότι η ανακοίνωση αναφέρει πως αποτελεί δωρεά Ιδρυμάτων και Φορέων και ο λόγος που θα παρασχεθεί θα εξακολουθεί να υφίσταται και μετά το πέρας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε θερμά να λάβετε υπόψη την πρότασή μας και να την προωθήσετε στο Υπουργείο Παιδείας.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ