: Συζήτηση πραγματοποιήθηκε στη Βουλή για την επίκαιρη ερώτηση, της  κας Ραλλίας Χρηστίδου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Ανεπαρκής προετοιμασία του Υπουργείου Παιδείας και καθυστέρηση στην έναρξη των εξ’ αποστάσεως μαθημάτων για μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

Η  Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, απάντησε στη σχετική ερώτηση πώς το ο επικείμενο επιμορφωτικό πρόγραμμα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που θα αφορά 180.000 εκπαιδευτικούς.

«Είμαι εδώ για να ανακοινώσω  το πολύ μεγάλο πρόγραμμα, το οποίο τρέχω από το ΕΣΠΑ και το οποίο θα ξεκινήσει άμεσα, πρόγραμμα δύο εκατομμυρίων ευρώ. Έτρεξε με πολύ γρήγορους ρυθμούς έτσι για όποιον ξέρει το ελληνικό δημόσιο, που αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών, δηλαδή δημόσιο, μόνιμοι και αναπληρωτές.

Το δημόσιο, δηλαδή, έρχεται να επιμορφώσει το δημόσιο και είναι ένα τεράστιο πρόγραμμα. Θα είναι είκοσι ώρες επιμόρφωσης σημαντικές. Θα τρέξει μέχρι τον Φεβρουάριο το μάξιμουμ. Αυτό δεν θα αφορά μόνο το να ξέρω τι σημαίνει e-class ή τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση, αλλά και το παιδαγωγικό αντικείμενο, το οποίο βλέπουμε διεθνώς ότι απασχολεί τους παιδαγωγούς που πρέπει να κάνουν εξ αποστάσεως».

«Αυτήν τη στιγμή, επειδή είπατε ότι δεν γίνεται, να σας ενημερώσω ότι ήδη τετρακόσιοι ενενήντα ένα μαθητές -και είναι σημαντικός αριθμός σας λέω, γιατί είναι μικρός κατά τόπους- κάνουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Και, μάλιστα, προτρέπω και τις διευθύνσεις που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν, να το συνεχίσουν. Δεσμεύομαι, μάλιστα, να επανέλθω στη Βουλή και με μελλοντική ερώτηση ίσως και την άλλη εβδομάδα για να δώσουμε επικαιροποιήσεις των αριθμών, γιατί θέλουμε και εμείς αυτά τα κενά, τα οποία τα είδαμε, να καλυφθούν. Ξέρω ότι από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο δεν κατάφεραν όλα τα παιδιά να κάνουν εξ αποστάσεως» τόνισε η κ. Ζαχαράκη.