Εκπαιδευτικοί: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 στο Υπουργείο παιδείας

Εκπαιδευτικοί:  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 στο Υπουργείο παιδείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το θα κάνουν σήμερα στις 11 οι εκπαιδευτικοί σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου.

Η ανακοίνωση:

Ύστερα από τις δύο απανωτές ηχηρές ήττες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ από το εκπαιδευτικό κίνημα: α) την απόρριψη της εφαρμογής της «αξιολόγησης» του ν. 4692/2020 με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Π. Ε. κατά 90% και πλέον στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ που έχει προκηρυχθεί ομόφωνα από το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. και β) την απονομιμοποίηση των ηλεκτρονικών ψευτοεκλογών των αιρετών που διοργάνωσε το ΥΠΑΙΘ το Νοέμβρη του 2020 με αποχή κατά 95% των εκπαιδευτικών της Π.Ε. ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε., το ΥΠΑΙΘ έστερξε επιτέλους να καλέσει σε διάλογο το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. στην προσπάθειά του να βγει από την απομόνωση και την εξαιρετικά δύσκολη θέση που έχει περιέλθει εξαιτίας των αγώνων μας και της τεράστιας συμμετοχής σε αυτούς.

Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει συνάντηση του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, ύστερα από πρόσκληση του ΥΠΑΙΘ, την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 στις 12:00.

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 στις 11:00 έξω από το ΥΠΑΙΘ διεκδικώντας:

την άμεση απόσυρση της υπουργικής απόφασης της 20ης Ιαναουαρίου 2021 για την εφαρμογή της «αξιολόγησης» και την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της «αξιολόγησης» και την έναρξη διαλόγου για το θέμα από μηδενικής βάσης,

την επαναφορά των εκλεγμένων το 2018 αιρετών εκπροσώπων του κλάδου μας και την παράταση λειτουργίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων των εκπαιδευτικών με τους εκλεγμένους αιρετούς του κλάδου του 2018 μέχρι να επιτρέψουν οι συνθήκες την ανάδειξη νέων αιρετών εκπροσώπων όπως ακριβώς έγινε σε όλο το υπόλοιπο Δημόσιο πλην της Δημόσιας εκπαίδευσης,

την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της χώρας με 15 το πολύ μαθητές στην τάξη και αν και όπου χρειαστεί σε πρωινή και απογευματινή βάρδια ώστε να ανοίξουν τα κλειστά σχολεία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού με ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !